Ιδιοκτήτρια εργοστάσιου «Σουρλάγκα» στο Πέραμα «Δεν θα γίνει καμία νέα δομή μεταναστών στο παλιό εργοστάσιο»

Καμία απολύτως εργασία δεν υπήρξε στις κτιριακές εγκαταστάσεις

Ψευδής αποδεικνύεται η είδηση που μεταδόθηκε - και μάλιστα προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής - σύμφωνα με την οποία το πρώην εργοστάσιο «Σουρλάγκα» στο Πέραμα της δυτικής πλευράς της εισόδου του Κόλπου της Γέρας θα μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, στο χώρο πρόκειται να στεγαστούν από 10.000 έως 17.000 άτομα!

Ο δικηγόρος Χάρης Πέτσικος, εκπροσωπώντας την Μαρία Αγγελή, ιδιοκτήτρια του πρώην εργοστασίου,  διέψευσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οτιδήποτε σχετικό λέγεται ή γράφεται.

«Κάνουμε γνωστό σε όλους, με αφορμή φήμες και σχετικά δημοσιεύματα για τη μετατροπή των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκα στο Πέραμα της Γέρας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ότι ουδέποτε υπήρξε προς την εταιρεία μας σχετική πρόταση από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ούτε και αντίστοιχη πρόθεση δεν υπήρξε ποτέ από την εταιρία μας. Επίσης καμία απολύτως εργασία δεν υπήρξε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και καμία εργασία δεν έχει προγραμματισθεί» σημείωσε ο κ. Πέτσικος.



Των δημοσιευμάτων είχαν προηγηθεί αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις οποίες είχαν ξεκινήσει και εργασίες στο πρώην εργοστάσιο. Ακολούθησε η δημιουργία «ομάδων περιφρούρησης» που ήλεγχαν σπίτια των χωριών της Γέρας για την πιθανότητα εγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε αυτά.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση εκκένωσαν ένα σπίτι στο οποίο στεγάζονταν από δυο Τσέχες αλληλέγγυες πέντε Αφρικανοί αιτούντες άσυλο.

Την Κυριακή αλλά και την Τετάρτη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) το απόγευμα στο Πέραμα πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της προοπτικής της λειτουργίας του πρώην εργοστασίου ως hot spot.

Κι όλα αυτά παρά τις διαψεύσεις τόσο των στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή news.gr