Δημιουργικά Εργαστήρια για Παιδιά στην Καλλονή

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
11:00 - 13:00


Λέσχη “Αρίσβη”, Καλλονή Λέσβου

Η K-Gold Temporary Gallery πραγματοποιεί το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Αυγούστου δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και νέους ηλικίας έως 15 ετών σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζάγκλη στο πλαίσιο της έκθεσης «Πώς να Πέσετε με Χάρη».

Οι κοινωνικές λειτουργίες της γιορτής αποτελούν τον κεντρικό άξονα της έκθεσης και εξετάζονται ως ένα πεδίο ισορροπιών και συγκρούσεων. Από την προετοιμασία περνάμε στην υπερβολή, τη στιγμή της κορύφωσης του εορτασμού και καταλήγουμε στην αποφόρτιση. Γιατί όμως γιορτάζουμε; Μπορεί μια επέτειος να αποτελέσει την αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους; 

Ως στοιχεία της αφήγησης ενός πάρτυ, οι εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, όπου μέσα από βιωματικές εμπειρίες θα προσεγγίσουν τον εαυτό τους αλλά και τη σύγχρονη τέχνη με την αξιοποίηση ποικίλων εκφραστικών μέσων και εικαστικών παιχνιδιών. 

Η πρώτη μέρα του προγράμματος αφορά την προετοιμασία του εορτασμού σε πρακτικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο ενώ η δεύτερη θα συνεχιστεί με την κορύφωση της γιορτής με μουσικοχορευτικές δράσεις και θα καταλήξει στην εκτόνωση που προσφέρουν τα μεθεόρτια. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν εκ νέου την έκθεση μέσα απο την ξεχωριστή τους ματιά και τις δημιουργίες τους. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Aenorasis.

Η Κατερίνα Ζάγκλη είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της K-Gold Temporary Gallery, με στόχο τη μύηση των παιδιών στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής και στην Ειδική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης.

Η έκθεση “Πώς να Πέσετε με Χάρη” εγκαινιάζεται την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου. (Καθημερινά 11.00―14.00 & 19.00―22.00).

————-
Κράτηση Θέσης | Πληροφορίες: 6942202222

Λέσχη “Αρίσβη”
Πνευματικό Κέντρο
Καλλονή, 81107 Λέσβος


Είσοδος Ελεύθερη