Συναυλία Αρβανιτακη & ΣΔΟΕ: «Η Μυτιλήνη στη λίστα προβληματικών κ ανεπιθύμητων πόλεων..για τους καλλιτέχνες»- Πρόστιμο μαμούθ στο Μπουρίνι

Ελεγκτές της Εφορίας έκαναν φύλλο και φτερό τις αποδείξεις που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Επίσης οι ελεγκτές έκαναν «φύλλο και φτερό» και τα βιβλία του διοργανωτή ενώ έχουν ζητήσει και τα συμφωνητικά με την δημοφιλή τραγουδίστρια αλλά και τους μουσικούς για να διαπιστώσουν αν είναι όλα νομότυπα και φορολογημένα.

Μάλιστα οι ράμπο του ΣΔΟΕ παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους την ώρα που έκοβαν τα εισιτήρια στους θεατές. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάλληλος του ΣΔΟΕ κάθισε μέσα στο αναψυκτήριο του κάστρου έως το τέλος της συναυλίας ώστε να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο αν κόβονται όλες οι αποδείξεις.

Ο Ερασιτεχνικός Φιλοτεχνικός Όμιλος Μυτιλήνης το Μπουρίνι, εξέδωσε την παρακάτω επιστολή:

Ο προϊστάμενος ΔΟΥ Λέσβου, κατά την προαναφερόμενη συναυλία που διοργανώσαμε (σ.σ Ελευθερία Αρβανιτάκη) μας υποχρέωσε να κόψουμε..εισιτήρια αντί προσκλήσεις για : ανάπηρους, μέλη ακόμα και της διοίκησης του συλλόγου μας, στην υπάλληλο του πρακτορείου που έφερε τα αεροπορικά εισιτήρια του σχήματος για να μπει, συγγενικά μας πρόσωπα, κλπ και όπου επιλέγαμε τέλος πάντων ως διοργανωτές.

2.Υπάλληλος του έκανε συνεχή έλεγχο καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας στο κυλικείο και ενώ συνήθως κάνουνε στιγμιαίο δειγματοληπτικό έλεγχο (αν και δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι του κυλικείου) με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται στο χώρο και παρακολουθεί τη συναυλία ο προιστάμενος του.

3.Μας έβαλαν και υπογράψαμε το ίδιο βράδυ, μετά τον έλεγχο, πρωτόκολλο και δεν μας έδωσαν παράλληλα ούτε πρωτότυπο ούτε αντίγραφο αυτού και παρά τις διαμαρτυρίες μας.

4.Έκαναν κατάσχεση των μπλόκ κ των αποκομμάτων εισιτηρίων με αποτέλεσμα να μας εμποδίζουν να κλείσουμε το ταμείο μας.


5.Μας υποχρεώνουν να δεχτούμε ότι εισπράξαμε: όποιο ποσό των εισιτηρίων μας λένε εκείνοι !
Αφου δεν έχουμε εμείς τα μπλοκ ή αποκόμματα για να υπολογίσουμε τις εισπράξεις μας, διότι τα κατάσχεσαν από την βραδιά του ελέγχου, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε ταμείο. Και αναρωτιόμαστε γιατί τα πήραν όλα τα εισιτήρια εκείνοι;

Γιατί ήταν παρόντες δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ (και ο προιστάμενος στην είσοδο) και έπαιρναν εκείνοι κατευθείαν τα αποκόμματα των εισιτηρίων και μετά τα κατάσχεσαν κι αυτά μαζί με τα μπλόκ; Δεν γνώριζαν ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε ταμείο; Ή το γνώριζαν;

6.Την επομένη (2 Αυγ) που ζητήσαμε τα πρωτότυπα (προσδιορισμού προστίμου,έκθεση κατάσχεσης, κλπ ) ήθελαν να μας δώσουν αντίγραφα με… καρμπόν (το 2018 με καρμπόν που δεν διαβάζεται τι γράφουν) και σε έντονη φραστική αντιπαράθεση προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρωτότυπο και αντίγραφο είναι..το ίδιο !

7.Μας βάλανε πρόστιμο 1.600 ευρω διότι , ΄λέει΄ , <<είχαν εκδοθεί πρόχειρα ανεπίσημα στοιχεία είσπραξης>>. Δηλαδή: τα εισιτήρια δεν τα θεωρούνε επίσημα στοιχεία είσπραξης και ήθελαν..ταμιακή μηχανή ! Το είδαμε κι αυτό. Όμως αυτό δεν υφίσταται. Δεν μας αφορά. Δεν το γνωρίζουν; Ή το γνωρίζουν;

8.Υπολόγισαν-πρόσθεσαν στις εισπράξεις ! Τα εισιτήρια που μας έβαλε και κόψαμε, (υποχρεωτικά αντι προσκλήσεων ο προισταμενος),

9.Υπολόγισαν στο πρόστιμο το 50% του ΦΠΑ και για τα εισιτήρια- προσκλήσεις και ενώ έχουμε ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (συναυλίες, κλπ).Απαλλαγή την οποία δεν μας χορηγεί, απροκάλυπτα, ο προιστάμενος υπο συνθήκες στοχευμένης προκατάληψης διότι αδυνατούμε να παραδεχτούμε ότι γίνεται λόγω ανεπάρκειας εκτίμησης και ερμηνείας νόμου.

10. Αναρωτιόμαστε αν σκοπίμως δεν μας ζήτησαν ! ούτε αναφέρθηκαν ! από την πρώτη στιγμή που ήρθαν για έλεγχο ούτε το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο όταν ζήτησαν συμφωνητικά κλπ ούτε ξανά το βράδυ στο Κάστρο, ότι έπρεπε (δήθεν).. να έχουμε ταμιακή. Γιατί δεν μας το ανέφεραν πριν την συναυλία αλλά την επομένη του ελέγχου ; Πότε ζήτησαν από άλλη παρόμοια εκδήλωση συλλόγου, ταμιακή; Ούτε καν από εμάς για δική μας εκδήλωση (πχ περισυ για τις συναυλίες Ζαμάνη και για Πανούση).

11.Ζητάνε,εντος 5 ημερών, <<συμφωνητικά και τιμολόγια που αφορούνε τους χορηγούς επικοινωνίας>>. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι η ανεπάρκεια δεν τους καθιστά ικανούς να γνωρίζουνε τι είναι ΄χορηγός επικοινωνίας΄. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ! να ζητάνε <<συμφωνητικά κ τιμολόγια για τους χορηγούς επικοινωνίας>> και η ενέργεια δημιουργεί ΄κακό προηγούμενο΄.

Αυτή λοιπόν είναι η ΄αρμόδια δημόσια διοίκηση΄ και η εκπροσώπηση μιας ΄αριστερής πολιτικής΄ για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας των πολιτών της παραμεθόριας και πολύπαθης περιοχής μας. Είναι λυπηρό γιατί η διαμαρτυρία και η δυσανασχέτηση των υπευθύνων των σχημάτων,των πρόσφατων συναυλιών Πάριου και Αρβανιτάκη, δεν είναι καλά μαντάτα για το μέλλον και την παρουσία και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών στην πόλη μας. Είμαστε πλέον στη λίστα προβληματικών κ ανεπιθύμητων πόλεων,λόγω εκπροσώπων της ΄αριστερής΄ κυβερνητικής πολιτικής