Το μυθικό νησί των Γατελούζων μας συστήνει την ιεροτελεστία της ουζοποσίας σε καλοκαιρινό σκηνικό παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου


Το μυθικό νησί των Γατελούζων, το νησί της λαϊκής διανόησης και της εκλεκιστικής αισθητικής μας συστήνει την ιεροτελεστία της ουζοποσίας σε καλοκαιρινό σκηνικό παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.  


Η Λέσβος με την περατότητα αλλά και την απεραντοσύνη της εγκλωβίζει τη λαχτάρα και τη γεύση του θέρους. Αιχμηρές εναλλαγές τοπίων,  καλοδιατηρημένα αρχοντικά, κρυμμένοι παραδοσιακοί οικισμοί και επιβλητικά μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς δένουν με τρόπο καλλιτεχνικό με τα αρώματα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Οι κυνηγοί της εμπειρίας που επιδιώκουν την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο και στοχεύουν στην κατανόηση του τόπου ζωής βρίσκουν ιδανικό καταφύγιο στον αχαρτογράφητο και αυθεντικό προορισμό που λέγεται Λέσβος.

Κλασικά  καφενεδάκια, εντυπωσιακές παραλίες και καλά κρυμμένες πλατείες προετοιμάζουν τους επισκέπτες του νησιού για την πεμπτουσία της καλοκαιρινής απόλαυσης αποτυπώνοντας τη νοοτροπία της ουζοποσίας και την τεχνική της τολμηρής εναλλαγής των αντιθετικών γεύσεων του μεζέ. Η Λέσβος και φέτος θα συστηθεί μέσα από τις αρένες της κοινωνικής ζωής: τα καφενεία, θα αποτυπωθεί γαστρονομικά στα αυθεντικά ουζερί δίπλα στα μικρά λιμανάκια και θα αιχμαλωτίσει τους επισκέπτες στις χαρούμενες και γελαστές παρέες των ντόπιων μυώντας τους σε ένα λιτό και διαφορετικά φιλοσοφημένο τρόπο ζωής.

Η Λέσβος του Θεόφιλου, της Σαπφούς, των μεγάλων ποιητών και των πνευματικών ανθρώπων μαγεύει το κοινό με την επιβλητική  πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη, με τον αρχοντικό Μόλυβο, την παραδοσιακή Αγιάσο, τη διάσημη Ερεσό αλλά και το κοσμοπολίτικο Πλωμάρι την πρωτεύουσα του ούζου.

Στο νότιο τμήμα του νησιού στο Πλωμάρι εκτός από μοναδικές παραλίες ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις μέσα από  το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ο  "Κόσμος του Ούζου".  Οι επισκέπτες του μουσείου θα γνωρίσουν την ιστορία του εθνικού μας αποστάγματος, θα  παρακολουθήσουν από κοντά την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας, θα μυηθούν στα μυστικά της απόσταξης και θα ανακαλύψουν το πώς η γνώση και η τεχνολογία μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά με την παράδοση και το μεράκι των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα προϊόν απαράμιλλης ποιότητας. Μια μοναδική εμπειρία για την οποία πρόσφατα η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βραβεύτηκε από το Tripadvisor με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2017 για τις σταθερά εξαιρετικές κριτικές.

Το καλοκαίρι στην Λέσβο με τα  λαϊκά αυτοσχέδια πανηγύρια, εντυπώνει βαθιά μια ατμόσφαιρα ενότητας, αποδίδει άριστα την έννοια της  ελληνικής φιλοξενίας  με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου να πυροδοτεί την διάθεση περιπαικτικά σε ένα ταξίδι στον Κόσμο του Ούζου!

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος.
Τηλ: +30 2252031450, Email: grammateia@ouzoplomari.grwww.theworldofouzo.gr