Εστία φωτιάς στο Άλσος της Αγίας Τριάδας- Αγίας Κυριακής Μυτιλήνης αναστάτωσε κατοίκους και πυροσβεστική


Την Κυριακή 26 Αυγούστου


Άλσος Αγίας Τριάδος - Αγίας Κυριακής Μυτιλήνης 

Μυτιλήνη 26 Αυγούστου 2018

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον υπέροχο Ναό του Συνοικισμού και καθώς απολαμβάναμε τον κυριακάτικο πρωινό καφέ στον όμορφο και φιλόξενο περιβάλλοντα χώρο δίπλα από το ομώνυμο δάσος ακούσαμε ξαφνικά τις σειρήνες της πυροσβεστικής και έντρομοι σηκωθήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Και ως έκπληξη είδαμε έναν άσπρο καπνό και φλόγες να ξεπηδούν από το όμορφο δάσος μας. Ήρθαν στο νου μας μνήμες παλαιότερες που πάλι έγινε στόχος το όμορφο άλσος μας. Τότε πριν χρόνια με ενέργειες του εφημερίου μας ζητήθηκε από το δασαρχείο να γίνουν έργα προστασίας του δάσους και με έγγραφα προς τους αρμοδίους για την φύλαξη του χώρου. Δυστυχώς πέραν του ότι το δασαρχείο και με άδεια του τότε εκκλησιαστικού συμβουλίου τοποθέτησε μια μεγάλη δεξαμενή για την χρήση πυρόσβεσης. Τοποθετήθηκαν με ΕΞΟΔΑ του ΝΑΟΥ λάστιχα σε σημεία του Ναού για την ασφάλεια τόσο της Εκκλησίας όσο και του δάσους. 

Έκτοτε πέρασαν έτη πολλά μα πέραν κάποιες εργασίες καλαισθησίας στο γύρω χώρο και κάποια κοπή δέντρων δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι άλλο διότι απουσιάζω πολλά χρόνια από την ενορία μου. 

Σήμερα απεδείχθη πως με το ξεκίνημα της φωτιάς όλοι οι κάτοικοι των γύρω οικημάτων στο άκουσμα της καμπάνας του Ναού έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της. Η πυροσβεστική Υπηρεσία ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ και σε πολύ γρήγορο χρόνο ήταν στην περιοχή της φωτιάς. Ακόμη και οι εθελοντές της πυροσβεστικής. Έκπληξη αλλά φυσιολογικό για τους κατοίκους του νησιού μου οι ιερείς εθελοντές της πυροσβεστικής που με το ράσο τους δίνουν το παρόν σε κάθε κάλεσμα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την άμεση ανταπόκριση. 

Κλείνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους φορείς να ΜΗΝ ΑΦΉΝΟΥΝ τα άλση μας που είναι στην πόλη μέσα έρμαια στην μανία αυτών που επιδιώκουν να τα εξαφανίσουν.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ 

Μπορεί το χρήμα να είναι καλό αλλά δημιουργεί και εφιάλτες.

Η φωτιά ήταν βαλτή