Ψηφιακό φεστιβάλ στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου


Σειρά εκδηλώσεων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης


Σειρά εκδηλώσεων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, την προσεχή Κυριακή 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» και του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στη γνωριμία του κόσμου με το Κάτω Κάστρο, τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται σε αυτό και γίνονται με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

1. Στερέωση και αποκατάσταση τμημάτων (περιοχές Α-Γ ΚΑΙ Δ) του βορειανατολικού περίβολου Κάστρου Μυτιλήνης, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Το έργο είναι στην τελική φάση ολοκλήρωσης.

2. Ανάδειξη και βελτίωση επισκεψιμότητας του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης, με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

3. Ανάπλαση περιφερειακής πρόσβασης Κάστρου Μυτιλήνης, δημιουργία οδού ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου, με προϋπολογισμό 2.145.747 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου. Το έργο γίνεται στο πλαίσιο των αστικών παρεμβάσεων (Β.Α.Α.) της πόλης της Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία γνωριμίας του κοινού με την περιοχή του Κάστρου Μυτιλήνης, του σπουδαίου αυτού μνημείου της Λέσβου που σταδιακά μεταμορφώνεται σε έναν χώρο αναψυχής, ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομίας και ιστορίας του νησιού.

Το βράδυ της 26ης Αύγουστου θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό ψηφιακό φεστιβάλ στα Τείχη του Κάστρου που θα πλαισιώνεται από πολυάριθμους χορευτές σε μια χορογραφημένη πορεία στο χώρο. Παράλληλα, στο Οθωμανικό Λουτρό, καθώς και στο κτήριο στέγασης της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης θα παρουσιαστεί Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ουτοπικοί Ταξιδιώτες», καθώς και Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.