Στην Μυτιλήνη 63χρονος άνεργος πατέρας μεγαλώνει την 12χρονη κόρη του.

Οι στερήσεις που έχει υποστεί δεν αρκούν για να ξεπληρώσουν το ρεύμα, ο λογαριασμός του οποίου ανήλθε στα 1800 ευρώ.

Το ρεύμα κόπηκε και η διμελής μονογονεϊκή οικογένεια είναι σε απόγνωση. «Δεν μπόρεσα να πληρώσω τις δόσεις, δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια το παιδί μου» λέει στο «Ε». Η εφημερίδα μας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, και η ανάγκη είναι απαραίτητη, ενώ το πρόβλημα είναι δυσβάσταχτο.

Ο 63χρονος βρέθηκε άνεργος μέσα σε μια νύχτα πριν από αρκετά χρόνια όταν τα αφεντικά του, τα οποία διατηρούσαν επιχείρηση- από την οποία μάλιστα περνούσαν πολλοί τοπικοί παράγοντες- εξαφανίστηκαν, έχοντας μια σειρά δικαστικές  υποθέσεις να εκκρεμούν σε βάρος τους. Αλλά και μια σειρά ανθρώπους να τους έχουν παραμυθιάσει ότι θα τους ξοφλήσουν- πράγμα που δεν έκαναν ποτέ. Στον 63χρονο, μάλιστα, χρωστούν πάνω από 15.000 ευρώ, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί πια να απευθυνθεί πουθενά, ενώ συνειδητοποίησε αργά ότι τον είχαν και ανασφάλιστο, αλλά και χωρίς ένσημα.

Οι ατυχίες συνεχίστηκαν στη ζωή του, όταν, όπως λέει η πρώην γυναίκα του τον εγκατέλειψε για να ξεκινήσει νέα ζωή και να κάνει άλλο παιδί με άλλον σύντροφο, γεγονός που τον κατέστησε και δικαστικά μοναδικό κηδεμόνα της κόρης τους. Αυτό που του έμεινε ήταν ένας μικρός χώρος που κληρονόμησε μετά το θάνατο της μητέρας του, ένα μηνιαίο επίδομα των 125 ευρώ και το καθημερινό φαγητό που παίρνει από τον Δήμο.

Επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν την περίπτωση και επειδή είναι αναγκαίο να επανασυνδεθεί το ρεύμα, όσοι μπορούν να συνδράμουν, μπορούν να καλέσουν στο 6942549149.

Πηγή Εφημερίδα Εμπρός