Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου -Ραντεβού για το 5ο Φεστιβαλ τον Αύγουστο του 2019

Ένας παραδοσιακός οικισμός στους ρυθμούς της κλασικής μουσικής.


Ολοκληρώθηκε με λαμπρό τρόπο εχθές, (19.8) το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου φιλοξένησε 27 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, συνδυάζοντας μοναδικά την κλασική μουσική με το παραδοσιακό τοπίο της Λέσβου και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αναγέννηση του νησιού.

Κατά το διάστημα αυτό ο οικισμός του Μολύβου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού –πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει ειδικά για τις εκδηλώσεις, έζησαν στους ρυθμούς του Φεστιβάλ στα καλντερίμια, στους αρχαιολογικούς χώρους, στις παραλίες με κορύφωση τις συναυλίες του Κάστρου.

Η «Γένεσις», το φετινό θέμα, σήμανε και την γέννηση ενός νέου θεσμού για το Φεστιβάλ. Την «Ημέρα Λόγου», όπου σημαντικοί εκπρόσωποι των επιστημών και της διανόησης συμπορεύθηκαν με τους μουσικούς, προσεγγίζοντας την θεματική από την δική τους σκοπιά και αποτελώντας την εισαγωγή για την μουσική πορεία των ημερών που ακολούθησαν.

Ειδική μνεία αξίζει τους νεαρούς εθελοντές, στην πλειοψηφία τους παιδιά από την Λέσβο, που καθόλη την διάρκειά συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχημένη λειτουργία του.
Οι χώροι των εκδηλώσεων ήταν κατάμεστοι, με τους ακροατές μετά από κάθε συναυλία να χειροκροτούν παρατεταμένα τους ερμηνευτές.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο Γερμανός Πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, συνιδρύτρια του WorWorlWorld Human Forum και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Όλες οι συναυλίες του Κάστρου μεταδόθηκαν ζωντανά από Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την ΕΡΑ Αιγαίου, ενώ ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν και δημοσιογράφοι του BBC και της Γερμανικής Κρατικής Ραδιοφωνίας

Το 4ο Φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οΕλληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ Νορβηγίας συνέβαλαν με την ευγενική τους υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. ΤοΚοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτσηστήριξε με δωρεά φέτος το Φεστιβάλ. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ είναι το δίκτυο The Οther Αegean και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.Το Φεστιβάλ ευχαριστεί επίσης την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας.

Η Ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ανανεώνει το ραντεβού της για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου τον Αύγουστο του 2019.


 Για φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση κάντε κλικ εδώ (το όνομα του φωτογράφου αναγράφεται στο όνομα του κάθε αρχείου)