ΛΕΣΒΟΣ: Τάδε έφη Μπαλάφας, εν έτη 2018...


**Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας ξαναχτύπησε με νέα απίστευτη δήλωση. Μετά τη δήλωση, που είχε κάνει για τον άδικο χαμό που είχε συγκλονίσει πέρυσι το πανελλήνιο, και αναφερόμαστε φυσικά στον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι, ο Υφυπουργός επανήλθε.


   Η Λέσβος είναι ένα νησί, το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα και αρχόντισσα του Αρχιπελάγους. Η Λέσβος προτείνεται σε κάθε είδους τουρίστα, διότι έχει να επιδείξει σε όποιον την επισκέπτεται, ιστορία, ομορφιά, ψυχαγωγία, παράδοση και ζεστή φιλοξενία με τη συνοδεία ούζου και ντόπιων μεζέδων. Επομένως, είναι ένα νησί το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο και γι' αυτό δεχόταν μέχρι την έξαρση της προσφυγικής κρίσης, πληθώρα τουριστών από όλο τον κόσμο.

   Τα παραπάνω μαρτυρούν και οι αφίξεις τουριστών, καθώς το 2015 είχαμε 75.613, ενώ το επόμενο έτος(2016) έχοντας το νησί δεχθεί το μεγάλο <κύμα>, από τους 75.613 επισκέπτες έπεσε στους 31.645. Το περασμένο καλοκαίρι, ο αριθμός ανέβηκε κατά 12.000 περίπου, και συγκεκριμένα οι επισκέπτες άγγιξαν τον αριθμό των 43.756. Και πάμε στη φετινή σεζόν, που εκτιμάται οι αφίξεις να φθάσουν τις 55.000.

   Με βάση τα στοιχεία των αφίξεων, συμπεραίνεται πως ο Υφυπουργός αγνοεί ποια είναι η Λέσβος και τον τουρισμό που δεχόταν ή πιθανόν να αναφέρεται σε κάποιο άλλο νησί. Κι αν συνέβαινε αυτό που ισχυρίστηκε ο Υφυπουργός, δεν είναι σωστό να βρεθεί μια λύση και η ακριτική Λέσβος να γίνει πόλος έλξης; Είναι δυνατόν, να αφήνουμε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας αβοήθητο, χωρίς προώθηση, στο έλεος του Θεού και καθημερινά να βυθίζεται στο πρόβλημα που λέγεται προσφυγικό/μεταναστευτικό; Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, μην αδιαφορείτε!

Υ.Γ. Η Λέσβος αργά ή γρήγορα θα ανακάμψει. Η φετινή σεζόν αποτελεί ένα δείγμα, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αρκεί να υπάρξει και συνέχεια. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, και όλοι να είμαστε ενωμένοι. ΌΧΙ άλλο στην υποβάθμιση αυτής.Φέτος πάμε όλοι Λέσβο.

****Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης
Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας
&Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS