Στην Μυτιλήνη τον Οκτώβριο το παγκόσμιο τουρνουά τένις κάτω των 18 ετών - ITF Junior U18

ITF Junior U18 σε Μυτιλήνη και Ρόδο τον Οκτώβριο!


Μετά από δυο πετυχημένες διοργανώσεις ITF Senior (διεθνές τουρνουά άνω των 35 ετών) το 2017 και 2018 η Ρόδος ανεβάζει τον πήχη και φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει με ένα ITF JUNIOR Under 18.

Με συμμάχους τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σπύρο Ζαννιά και τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη κατακτάται το δικαίωμα για τη διοργάνωση δύο παγκόσμιων τουρνουά κάτω των 18 ετών σε αγόρια και κορίτσια κατ’εξαίρεση.

Μια έξυπνη ομολογουμένως κίνηση του επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας να αναδείξει το πρόβλημα και να επικαλεστεί την ανάγκη συμπαράστασης των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν καθημερινά το βάρος από τις μεταναστευτικές ροές με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.Σε Μυτιλήνη και Ρόδο η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς η διοργάνωση και η επιτυχία ενός τέτοιου τουρνουά είναι επιβεβλημένη και η ευθύνη μεγάλη για τον τόπο.

Στη Ρόδο η διοργάνωση αγκαλιάστηκε άμεσα από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς τα τμήματα τουρισμού του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Με τεστ διοργάνωση τη πολύ πιο δύσκολη τριεθνή συνάντηση στις 13 με 16 Σεπτεμβρίου ( όλες οι κατηγορίες με συμμετοχές από Κωνσταντινούπολη, Σκόπια, Κω, Κάλυμνο, αθλητές από τους τέσσερις ομίλους τις Ρόδου αλλά και από όλη την Ελλάδα ) ανοικτού ταμπλό, ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης ετοιμάζεται έχοντας στο πλευρό του τον ΔΟΠΑΡ του δήμου Ρόδου και το τμήμα αθλητισμού της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχή όλων η επιτυχής διεξαγωγή του τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 7 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στην περιοχή Καρακόνερο των 5 green set, 2 clay και 1 carpet γηπέδων.

Οι οιωνοί φαίνονται ευνοϊκοί καθώς στην ITF στην κατηγορία των αγοριών οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 ενώ στα κορίτσια τις 70.