Παράνομες αμμοληψίες στην παραλία του Χρουσου Μεσοτοπου- Μεταφέρουν άμμο από τον Χρουσο στο Ταβαρι (pics)

Οι ανεξέλεγκτες αμμοληψίες καταστρέφουν το οικοσύστημα και νεκρώνουν τη ζωή

Τις παράνομες αμμοληψίες που γίνονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Παραλίας του Χρουσου Μεσοτοπου, καταγγέλλει ο Σύλλογος προστασίας και εξωραϊσμού περιβάλλοντος των απανταχού Χρουσιανων «Ο Χρουσος».

Οι ανεξέλεγκτες αμμοληψίες καταστρέφουν το οικοσύστημα και νεκρώνουν τη ζωή

Οι κάτοικοι του Χρουσου απευθύνουν έκκληση για εντατικοποίηση των ελέγχων, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι η προώθηση της ανακύκλωσης αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και οικοδομών μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη λύση για την εξεύρεση πρώτων υλών για έργα μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας. 



Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Συλλόγου:

Αξιότιμοι φίλοι

Προς ενημέρωσή σας , επισυνάπτουμε φωτογραφίες από το περιβαλλοντικό "έγκλημα" που συνετελέσθη την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην παραλία του Χρούσου Μεσοτόπου Λέσβου παρουσία των τοπικών αρχών με μηχανήματα του Δήμου.

Τουλάχιστον 12 φορτηγά άμμου έφυγαν σήμερα από το ευαίσθητο αμμοθινικό οικοσύστημα της παραλίας του Χρούσου, με ευθύνη και μηχανήματα των αρχών.
Κατά τ’ άλλα η περιοχή είναι ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000.
Χαιρετίζουμε το γεωπάρκο της Λέσβου.

Το δειλινό βρήκε τον Χρούσο … στο Ταβάρι. Μια φυσική παραλία καταστρέφεται για τον καλλωπισμό μιας άλλης στον βωμό της τουριστικής αξιοποίησης. Συγχαρητήρια σε όποιον είχε την έμπνευση και αγνοεί επιδεικτικά τα στοιχειώδη εν έτει 2018. Συγχαρητήρια στους αιρετούς και σε όσους μένουν αμέτοχοι παρατηρητές στην τραγωδία.