Με λαμπρότητα το πανηγύρι της Αγίας Θεοκτιστης στον Μολυβο (PICS, VIDS)

Το Σαββατοκύριακο 28-29/7 εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα η μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Θεοκτίστης της Μηθυμναίας στην κωμόπολη της Μήθυμνας.


Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη της Αγίας Θεοκτιστης, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Θεοκτιστης Μηθυμνης.

Την παραμονή, Σάββατο 28/07 το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία πλήθος ιερεων από όμορες ενορίες καθώς και του προϊστάμενου του Ναού.

Ο αρχιερατικός πατήρ Παναγιώτης από την Πέτρα κήρυξε τον θείο λόγο για την Αγία Θεοκτιστη

Χτες Κυριακή 29/07 το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή και πάλι πλήθος ιερέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικονος στον περίβολο της εκκλησίας.

Πρόκειται για ένα έθιμο και γενικότερα για μία πανήγυρη που τελείται την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου όπως είχε θεσπιστεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Ιάκωβο (Μαλιαρό) για την μεταφορά τμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας στην κωμόπολη της Μήθυμνας.

Την πομπή συνόδευσε πλήθος κόσμου από όλη την Λέσβο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η ευλογία του παραδοσιακού κισκέκ που παρασκευάζεται από τους κατοίκους της Μήθυμνας κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων παραβρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί και ευλαβείς προσκυνητές από ολόκληρη την νήσο της Λέσβου αλλά και παραθεριστές της κωμόπολης για να τιμήσουν την τοπική Αγία της Μήθυμνας.

Επίσης κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων τέθηκε για προσκύνημα και το Ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού από το Σκαλοχωρι.

Φώτο, βίντεο: Ανδρόνικος Μαρδάς