Ο 23χρονος Μυτιληνιός σχεδιαστής μόδας Christangelos αποκαλύπτεται στο LesvosPost…λίγο πριν την επίδειξη μόδας στην Μυτιλήνη (pics, vid)

Ο Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, πριν την επίδειξη στον Φάρο – Λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης στις 18 Ιουλίου, μιλά στον αρχισυντάκτη Δ/ντη του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιο.


Την προβολή της Μυτιλήνης και γενικότερα της Λέσβου με έναν διαφορετικό τρόπο, αυτόν της δημιουργίας και της ομορφιάς, επιδιώκει ο τελειόφοιτος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης.

Ονομάζεται Christangelos….κατά κόσμων Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος στην Μυτιλήνη και τελειόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του Κιλκίς. Στα 14 του, μετά από σπουδές στην μουσική και ενασχόληση με το θέατρο, δημιούργησε την πρώτη του mini-collection και τότε κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει στη ζωή του. Στα 18 του και αφού τελείωσε το λύκειο, μπήκε στο ναυτικό όπου και έκανε την θητεία του και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε τις σπουδές του. Τον έχουμε παρακολουθήσει με ενθουσιασμό -ως νέο σχεδιαστή-για τις επιλογές του και την θεματολογία των συλλογών του, στα πλαίσια της New Generation Fashion Lines που έχει συμμετάσχει για δυο συνεχόμενες χρονιές με επιτυχία.

Στις 18 Ιουλίου στον Φάρο – Λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης θα παρουσιάσει την συλλογή του «Χωρίς Όνομα» με θέμα την ομορφιά της ψυχικής φθοράς και παρέα κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Η συλλογή για την Άνοιξη Καλοκαίρι ’18 “No Name” καλεί το κοινό, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, να της δώσει το όνομα που αισθάνεται ότι της ταιριάζει.

Ο Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, πριν την επίδειξη στον Φάρο – Λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης στις 18 Ιουλίου, μιλά στον αρχισυντάκτη Δ/ντη του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιο.

Του Γεώργιου Στεφάνου (Δ/ντη LesvosPost.com)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
**Όπου

Χ.Γ: Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης
Γ.Σ: Στεφάνου Γεώργιος

Photo source (φωτογράφισης) : Ablativus.com  -  Φωτογράφος: Yiannis Fragos

Γ.Σ  Καλησπέρα σας. Καταρχήν θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε γι’ αυτήν την συνέντευξη στο lesvospost.com και να σας ευχηθούμε μια επιτυχημένη επίδειξη στον  Φάρο – Λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης …

Χ.Γ Καλησπέρα και ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε.


Γ.Σ Μίλησε μου για την επίδειξη. Πώς σου δημιουργήθηκε η ιδέα; Τι θέλεις να αναδείξεις με όλο αυτό; 


Χ.Γ Η ιδέα δημιουργήθηκε βλέποντας τον φάρο και τους ανθρώπους που περπατούσαν εκεί. Μετανάστριες με μωρά στην αγκαλιά, ζευγάρια χέρι χέρι, παιδιά να γελάνε.
Φαινόταν αυτό που έπρεπε να βλέπει ο καθένας. Ότι αν αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπαμε απλά σαν σκιές, θα ήταν όλοι ίδιοι. Δεν θα ξεχώριζε εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία.
Για μένα αυτή είναι μία απόπειρα να προωθήσουμε τον τόπο μας έστω και λίγο, με έναν διαφορετικό τρόπο, θίγοντας την ομορφιά της όποιας ψυχικής φθοράς προκαλείτε στους ντόπιους από αυτή την ξαφνική πολυπολιτισμικότητα και το πλήθος που ζει πια μαζί μας!
Και φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη στήριξη του Δήμου Λέσβου και του Λιμενικού ταμείου Μυτιλήνης καθώς και πολλών άλλων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Γ.Σ  Πώς μπορεί να συνδυαστεί η μόδα με το προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος;

Χ.Γ  Ήδη η επιρροή του προσφυγικού στη μόδα είναι πολύ έντονη χωρίς να το συγκεκριμενοποιούμε γεωγραφικά!  Η επιστροφή στη βάση, ο ξεριζωμός ενός λαού όπως και τα ήθη & έθιμα ενός τόπου είναι κάτι που ο καθένας κουβαλάει μέσα του. Πάντα υπάρχει η ανάγκη της επιστροφής στην ρίζες και η εξωτερίκευσή της, μέσα από κάτι καθημερινό. Κάτι σαν δέηση προς τιμής του “σπιτιού” μας. Αυτό είναι το βαθύτερο σκεπτικό πίσω από ένα κομμάτι των φετινών τάσεων. Έντονα στοιχεία ή και λεπτομέρειες στα ενδύματα, με folk χαρακτήρα που συνδέει κάθε άνθρωπο με την παράδοση του τόπου του ή που δίνει έναν ethnic αέρα και μια ενότητα. Είναι κάτι το οποίο έχει επηρεάσει και θα συνεχίσει να επηρεάζει τα trends των επόμενων ετών και τα mega-trends.

Γ.Σ   Πώς βίωσες όλη την εμπειρία στο TEDxLesvos;

Χ.Γ  Με πολύ μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για αυτή την ευκαιρία. Είχα λίγα λεπτά για να προσπαθήσω να κάνω τους θεατές να δουν τη μόδα μέσα από τα δικά μου μάτια.

Γ.Σ  Τί είναι αυτό που σε γοήτευσε στον χώρο της μόδας και σε ώθησε στο να θέλεις να γίνεις σχεδιαστής μόδας;

Χ.Γ   Αυτό που ισχύει σε όλες τις τέχνες. Ότι από το τίποτα, δημιουργείς κάτι. Μάλλον είμαι φτιαγμένος για να κάνω μόνο αυτό, χωρίς να εννοώ απαραίτητα ότι το κάνω καλά. Απλά είναι ο τρόπος μου να εκφράζομαι.

Γ.Σ  Πώς οραματίζεσαι την καινούργια συλλογή σου;

Χ.Γ Σίγουρα διαφορετική από αυτές που παρουσίασα ως τώρα.

Γ.Σ  Για να γίνει ένα ρούχο πόσες μέρες μπορεί να χρειαστούν;

Χ.Γ  Είναι ανάλογα με το σχέδιο και τα υλικά, γιατί αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας στην διαχείριση τους. Μπορεί να πάρει από μια εβδομάδα έως και μήνες, αν μιλάμε για υψηλή ραπτική.

Γ.Σ  Με ποια χρώματα θα ζωγράφιζες το χώρο της μόδας;

Χ.Γ  Θα ήταν σαν τον πίνακα ”Canto V” του Barnett Newman….πολύ σκοτάδι αλλά πάντα υπάρχει μια φωτεινή ακτίνα.

Γ.Σ  Υπάρχουν σχεδιαστές Έλληνες τους οποίους θαυμάζεις ή έχεις επηρεαστεί από τις δουλειές τους;

Χ.Γ  Η Μαίρη Κατράντζου είναι μία γυναίκα η οποία έφερε τον όρο “Haute” στα ψηφιακά τυπώματα και δημιούργησε ένα κύμα. Έτσι έκανε ένα πολύ μεγάλο μέρος των νέων σχεδιαστών να στραφεί σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να μην ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι, αλλά η καινοτομία πάντα εμπνέει και βοηθάει.

Γ.Σ  Θεωρείς, ότι η μόδα στην Ελλάδα υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού;

Χ.Γ  Όταν μια χώρα δεν είχε παράδοση στη μόδα (πάντα συγκριτικά με άλλες χώρες  όπως η Γαλλία και η Ιταλία), είναι φυσικό οι άνθρωποι να μην βλέπουν το ένδυμα σαν ένα μέσο τέχνης και έκφρασης, αλλά μόνο σαν κάτι το οποίο καλύπτει μια από τις βασικές ανάγκες. Ζώντας όμως στην εποχή της εικόνας, η αισθητική ‘ακονίζεται’ περισσότερο από παλιά και έτσι ενστικτωδώς οι τομείς του design περνούν μια φάση ακμής.

Γ.Σ  Τι προτείνεις για τον ερχόμενο χειμώνα;

Χ.Γ  Ασχέτως εποχής, θα πρέπει ο κάθε ένας να φοράει οτιδήποτε τον κάνει να αισθάνεται άνετα. Αν υπάρχει αισιοδοξία και αυτό τονίζεται με ένα χαμόγελο, αρκεί για να κάνει κάποιον να λάμψει!

**Η συνέντευξη συνεχίζεται μετά το βίντεο της φωτογράφισης

**Συνέχεια συνέντευξης

Γ.Σ  Θέλω να μου πεις το δικό σου μήνυμα για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Λέσβου. Πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις το νησί σου να «βουλιάζει» από χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα στις δομές;

Χ.Γ  
Αρχικά δεν το βλέπω σαν πρόβλημα! Είναι ένα ζήτημα το οποίο ναι, επηρεάζει τις ισορροπίες όμως αργά ή γρήγορα θα επανέλθει το balance. Ίσως κατ’ εμέ, να είναι και μια ευκαιρία για τους ντόπιους να μάθουν να ‘’συμβιώνουν’’ με άλλους ανθρώπους, διαφορετικής κουλτούρας από αυτή που είχαν συνηθίσει ως τώρα, κάτι που δεν γνωρίζουν να κάνουν. Και σίγουρα οι άνθρωποι που ήρθαν να βρουν στέγη και στο νησί μας ανάμεσα σε άλλα φεύγοντας από τον τόπο τους για να γλιτώσουν τον πόλεμο, δεν νιώθουν εγκλωβισμένοι αλλά ελεύθεροι!

Γ.Σ  Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη ζωή σου επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Χ.Γ  Είμαι ευπροσάρμοστος σε αυτό το θέμα αλλά και γενικά σε καταστάσεις. Δεν θα δεχόμουν κάτι τέτοιο να με επηρεάσει δραστικά. Σίγουρα φθείρει ψυχολογικά, αλλά γιατί κάποιος να σκέφτεται τι του στερεί η κρίση και όχι τι δεν μπορεί να του στερήσει με τίποτα!?

Γ.Σ  Τι θα έλεγες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο; Είναι εύκολο στην εποχή που διανύουμε;

Χ.Γ  Τα πάντα είναι όσο εύκολα ή δύσκολα τα βλέπουμε εμείς. Όλοι οι τομείς έχουν σκοτεινά σημεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε ένα με το σκοτάδι. Τόλμη και επιμονή χρειάζεται!!

Γ.Σ  Τα μελλοντικά σου σχέδια; Στοχεύεις σε μια καριέρα στο εξωτερικό;

Χ.Γ  Έχω μια σχέση μίσους-πάθους με το ‘’μέλλον’’. Επιθυμώ να έρθει αλλά μόνο του, χωρίς να το σκέφτομαι. Κάνω σχέδια και θέτω στόχους όπως όλοι, αλλά μου αρέσει να εστιάζω στο παρόν γιατί όλα αλλάζουν με τον καιρό.

Γ.Σ  Πού μπορεί να βρει τα ρούχα σου όποια ενδιαφέρεται; 

Χ.Γ  Μου αρέσει η μοναδικότητα και θέλω να αντιμετωπίζω της γυναίκες ως μονάδες. Οπότε αυτό που κάνω είναι να δημιουργώ ξεχωριστά για κάθε γυναίκα, αυτό που αποκαλούμε sur measures. Τα social media κάνουν πια την επικοινωνία ευκολότερη οπότε είναι πολύ εύκολο να με βρει κάποιος.

Το «LesvosPost.com» είναι χορηγός Επικοινωνίας της επίδειξης μόδας με τίτλο «Χωρίς όνομα» για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2018 από τον σχεδιαστή Christangelo, στην Μυτιλήνη, που θα γίνει στο Φάρο Μυτιλήνης, το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου, στις 20:00μ.μ..

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Επίδειξη μόδας με τίτλο «Χωρίς όνομα» για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2018
Από τον σχεδιαστή Christangelo
Διοργάνωση : Christangelos (σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Λέσβου)
Στο Φάρο Μυτιλήνης (Λιμενοβραχίονας)
Ώρα προσέλευσης 19:00
Ώρα έναρξης 20:00
Είσοδος μετά από τηλεφωνική κράτηση: 6948739313
ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

Χορηγοί:

Σκηνοθεσία – Φωτογραφία:  Μαριάνα Τρούμπη (TRUEBEE)
Χορηγός  Παραγωγής:  symmetro.com.gr
Hairstyle:  Natassa “Your Luxury”
MUA:   Στέλλα Φραγκουλάκη
Accessories:  Λάζαρος Μισαϊλίδης
Σαντούρι: Σοφία Σκορδά
Welcome Drink:   Κάβα ΚΕΛΑΡΙ  &  Ούζο ΓΙΑΝΝΑΤΣΗ
Χορηγός Μεταφορών:  Variamis Travel Services
Διάθεση Προσκλήσεων:  AROMA
Χορηγός Επικοινωνίας:  LesvosPost.com
Ειδικές Ευχαριστίες: Λιμενικό Ταμείο & Δήμος Μυτιλήνης