Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου προς Χ. Σπίρτζη «Στείλτε μας τις μελέτες ώστε να κατασκευάσουμε εμείς τον οδικό άξονα Καλλονής - Πέτρας»


Γραπτό αίτημα της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών για την κατασκευή του οδικού άξονα «Καλλονής - Πέτρας»


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε γραπτό αίτημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε γραπτό αίτημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας να διαβιβαστούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όλες οι απαραίτητες μελέτες, ώστε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αναλάβει τη χρηματοδότηση καθώς και την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής- Πέτρας».

Η κα. Καλογήρου χαρακτηρίζει το έργο μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για το νησί της Λέσβου και ιδιαίτερα για την  ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Λέσβου.

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

           
Η Επαρχιακή Οδός Καλλονή – Πέτρα αποτελεί έναν βασικό οδικό άξονα για το νησί της Λέσβου, ο οποίος συνδέει τη Μυτιλήνη και την κεντρική Λέσβο με την Πέτρα και τη Μήθυμνα, περιοχές που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στο νησί, ενώ στην περιοχή της Πέτρας έχει εγκριθεί και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια Πύλη Εισόδου (Schengen).
           
Ο υφιστάμενος οδικός άξονας παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα και υψηλή επικινδυνότητα για την οδική ασφάλεια λόγω των γεωμετρικών στοιχείων του, γι' αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Πέτρα, ζήτημα το οποίο έχουμε θέσει και στο παρελθόν με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα μας.
           
Για την βελτίωση της πρόσβασης στις περιοχές αυτές, ξεκίνησε το 2002 η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Πέτρα, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
           
Δεδομένης της μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας που έχει το έργο για το νησί της Λέσβου και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Λέσβου, παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα να διαβιβαστούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όλες οι απαραίτητες μελέτες, έτσι ώστε ως Περιφέρεια να αναλάβουμε την χρηματοδότηση του έργου, καθώς και την υλοποίηση του.
                                                                                           
Με εκτίμηση,
Χριστιάνα Δ. Καλογήρου
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου»