Α. Αντωνελλη: «Ικανοποίηση για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στην Λέσβο»

Δήλωση της εκτελούσα χρέη Δημάρχου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, εκ μέρους του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού

«Η ικανοποίηση όλων μας για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στο νησί μας είναι δεδομένη» σημειώνει σε δήλωσή της η εκτελούσα χρέη Δημάρχου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, εκ μέρους του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού που νοσηλεύεται, ευρισκόμενος στο στάδιο της ανάρρωσης σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Με την ελπίδα ότι θα γίνει κατανοητό», συνεχίζει η κα Αντωνέλλη «πως ο μειωμένος ΦΠΑ πρέπει να ισχύει όχι  λόγω του μεταναστευτικού αλλά λόγω των ανισοτήτων που η νησιωτικότητα δημιουργεί, θεωρούμε πως σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου, συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της ισοτιμίας και ισοπολιτείας των κατοίκων του νησιού μας έναντι των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας, που επιτέλους φαίνεται να δρομολογούνται δημιουργώντας μια αχτίδα ελπίδας. 

Σε ότι αφορά την θετική στάση του κ. Γιουνκέρ, εκτιμούμε ότι σε αυτήν συνέβαλλαν καθοριστικά τόσο οι διεκδικήσεις και η προσφυγή του Προέδρου της Π.Ε.Δ. & Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, από κοινού με τους άλλους Δημάρχους των πέντε νησιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και με τα όσα σε αυτήν στοιχειοθετούνται νομικά π.χ κοινοτικό δίκαιο κ.λ.π.,  όσο και η κινητοποίηση και διαμαρτυρία για το θέμα αυτό  των φορέων και  των κατοίκων του τόπου μας από κοινού με την Δημοτική αρχή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι, όταν ενωμένοι διεκδικούμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.» κατέληξε η κα Αντωνέλλη.