Επίσκεψη μαθητών του Νηπιαγωγείου «Παραμυθένιος κόσμος» των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος στην έκθεση «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»

Μοναδικές εμπειρίες βίωσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης

Μοναδικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου «Παραμυθένιος κόσμος» των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη.

Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια της κα. Κωνσταντίνας Μπεντάνα, Γεωλόγου του Μουσείου, έγιναν για λίγο ερευνητές και ανακάλυψαν πληροφορίες για τα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σίγρι, τα μυστικά, την ιστορία τους την εξέλιξή τους αλλά και τις ομοιότητες και διαφορές τους με τα σύγχρονα φυτά του νησιού μας.

Παράλληλα, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά γνώρισαν τις διαδικασίες ανασκαφής απολιθωμάτων, καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων και μεταφέρθηκαν 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο τροπικό δάσος της Λέσβου, ανάμεσα σε τεράστια δέντρα και μεγάλα ηφαίστεια. Οι μικροί μαθητές ανακάλυψαν την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και γνώρισαν τις μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις που συντάραξαν την περιοχή και την απολίθωση των δέντρων.

Τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν ενθουσιασμένα, συμμετείχαν με πολύ κέφι, βίωσαν μοναδικές εμπειρίες και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου «Παραμυθένιος κόσμος» ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη κάνοντας εντυπωσιακές ζωγραφιές εμπνευσμένες από την ιστορία των απολιθωμάτων που φιλοξενούνται στην πρωτότυπη έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ».