Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες-κτηνοτρόφοι της Λέσβου- «Μας κοροϊδεύουν από το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης» λέει η Ο.Α.Σ.Λ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα ξεκινήσει περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά του νησιού

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια συνεννόησης, με διαμεσολαβητή τη γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για να επιτευχθεί η υποσχεθείσα τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  καταγγέλλει τη στάση τους και την αδιαφορία που δείχνουν απέναντι στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας.
       
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού με όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζονται και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια μεγαλεμπόρων  και μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στα αγροτικά προϊόντα, καταληστεύοντας το εισόδημά μας , πρέπει και μπορεί να βάλει φρένο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.



Στη φορολογία που αυξάνετε, στις ασφαλιστικές εισφορές που συνεχώς αναβαίνουν, στα αγροεφόδια που θα ακριβαίνουν, στους πλειστηριασμούς σε σπίτια και χωράφια, έρχεται να προστεθεί και να σφίξει τη θηλιά στο λαιμό των φτωχών και μεσαίων αγροτών, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών  στα βασικά μας προϊόντα, γάλα, κρέας και λάδι. Η εγκληματική καθυστέρηση για την έναρξη της δακοκτονίας φέτος, θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της λιγοστής ελαιοπαραγωγής μας. Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
       
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το στόχο που έχει η πολιτική που εφαρμόζετε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις , με τις προσταγές της Ε. Ε. και να είναι έτοιμοι για νέους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες  με την έναρξη της νέας παραγωγικής περιόδου.    Γιατί μόνο οι ίδιοι μπορούν να χαράξουν το μέλλον τους , με τους  αγώνες τους, την αποφασιστικότητά τους για  τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με προοπτική έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στόχο θα έχει, την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.

 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα ξεκινήσει περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά του νησιού μας για ενημέρωση των αγροτών και προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων.  Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στα κερδοσκοπικά χέρια των λίγων και στις πολιτικές αυτών των κυβερνήσεων που μεθοδεύουν το ξεκλήρισμά μας.