"ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, ώρα 20:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Το Ηχόραμα του Δημήτρη Ταλιάνη «ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Μια ώρα με μουσική, τραγούδια, ποιητικά κείμενα και πολλές φωτογραφίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, σε ένα ονειρικό οδοιπορικό στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά μας και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου ως σήμερα.

Καλντέρες, ηφαίστεια, οικισμοί, οινοποιεία, προϊόντα, αμπελώνες, στιγμιότυπα από τη ζωή στα νησιά Λέσβος και Σαντορίνη όπως τρύγος, καλλιέργειες στα ηφαιστειακά πετρώματα, γιορτές και πανηγύρια προβάλλονται μέσα από 600 και περισσότερες φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου.

Μέσα από τις φωτογραφίες του ηχοράματος το κοινό θα ανακαλύψει κρυμμένες ομορφιές, που δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από εικόνες, ενώνοντας τοπία και μνημεία των κρυμμένων ηφαιστειακών σχηματισμών της Λέσβου και της Σαντορίνης και θα ταξιδέψει σε γνωστούς και άγνωστους ηφαιστειακούς τόπους.

Οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ακούγονται σε κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη (με αγγλικούς υποτίτλους). Το ηχόραμα πλαισιώνει με την κιθάρα του ο Γιώργος Αθανασακόπουλος και ερμηνεύει η Δέσποινα Κρίμπα.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των ξενοδοχείων Olive Press, Molyvos Ι &II.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2253054434, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.