Εργατικό Κέντρο Λέσβου «Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φωτιές»


Ανακοίνωση από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα σωματεία του νησιού της Λέσβου εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους τραυματίες και πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα 23 Ιούλη στην Ανατολική Αττική. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους και ελπίζουμε ο μακρύς κατάλογος των αδικοχαμένων να μην μεγαλώσει άλλο.

Για άλλη μια φορά η ανυπαρξία κρατικού σχεδιασμού, η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας δείχνει δυστυχώς με τον πιο άσχημο τρόπο, την μεγάλη αναγκαιότητα οι παράγοντες αυτοί να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Παρά τις προσπάθειες και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και εθελοντών που συνέδραμαν με όσα μέσα είχαν και με όλες τους τις δυνάμεις δεν μπορεί να κρυφτεί η πραγματική κατάσταση.

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, καθώς και μέτρα ικανοποίησης των πρώτων αναγκών όλων των πυροπαθών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών και απευθύνουμε κάλεσμα σε εργαζόμενους, ανέργους να δώσουν αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.