Διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Λέσβου για διακοπές ρεύματος, νερού στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τώρα τελευταία έχουν αυξηθεί με γοργό ρυθμό οι διακοπές παροχής υπηρεσιών από τους Οργανισμούς κοινής ωφέλειας για τους ανθρώπους που αντι-μετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Έτσι πέραν από το δημόσιο και τις τράπεζες που προχωράνε σε πλειστηριασμούς κατοικιών, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους, που δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων τους, στο χορό των πλειστηριασμών μπαίνουν και οι Δήμοι, οι οποίοι μπορούν και αυτοί για χρέη να προχωρούν σε πλειστηριασμούς περιουσιών των δημοτών τους.

  Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ Λέσβου κ.λπ. έπεσαν σαν τα μαύρα κοράκια πάνω στα πτώματα φτωχών ανθρώπων, χρόνιων ανέργων μη επιδοτούμενων, φτωχών χαμηλοσυνταξιούχων των 300-400-500 ευρώ που η σύνταξή τους δεν φθάνει να περάσουν ούτε 10 μέρες του μήνα, ανθρώπων που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με προνοιακά επιδόματα και γενικότερα ένα φτωχό λαό που ζητιανεύει σήμερα πια φανερά στους δρόμους, μη μπορώντας  να αντέξει τη φτώχια. Αν λάβουμε δε και υπόψη τον επερχόμενο νόμο Κατρούγκαλο από 1 Γενάρη 2019 και την μείωση του αφορολόγητου, οδοστρωτήρας θα περάσει από πάνω μας.

  Ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο με την τακτική τους, άλλοι να λένε δεν θα τον εφαρμόσουμε και άλλοι θα τον εφαρμόσουμε, δημιουργώντας σύγχυση και φρούδες ελπίδες, αφού αυτός είναι πια νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, από τα μνημονιακά κόμματα και τώρα μπαίνουμε σε εφαρμογή του.

  Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους. Είναι τυχαίο ότι αυτό το φαινόμενο έχει φουντώσει τελευταία; Από πού θέλετε να βρουν τα λεφτά να πληρώσουν οι οι άνθρωποι αυτοί; αφού έχετε ρημάξει τις συντάξεις τους, αφού καταργήσατε σχεδόν επικουρικά, ΕΚΑΣ και άλλα επιδόματα. Από πού θέλετε να πληρώσουν οι άνεργοι με οικογένειες και οι περιστασιακά εργαζόμενοι με την μείωση των μισθών και ημερομισθίων, με τις νέες βάρβαρες εργασιακές σχέσεις που γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, αφού μέχρι και το 8ωρο σχεδόν καταργήσατε. Από πού θα πληρώσουν το Δημόσιο με τους αβάσταχτους φόρους που έχετε επιβάλλει.

 Χρέη προς το δημόσιο υπάρχουν. Να τα ζητήσετε από αυτούς που χρωστάνε δισεκατομμύρια, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο και είναι τόσα πολλά, που υπερβαίνουν το χρέος της χώρας μας. Να αφήσετε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, το φτωχό λαό που ληστεύετε καθημερινά. Γιατί άραγε σ’ αυτούς δεν γίνεται κατάσχεση περιουσιών τους;

  Κύριοι, εκατοντάδες πολίτες ζουν στο νησί μας χωρίς ρεύμα, καθώς επίσης και χωρίς νερό. Να σταματήσει κάθε διαδικασία διακοπής ρεύματος, νερού στους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν, καθώς επίσης και κάθε διαδικασία πλειστηριασμού για χρέη στο δημόσιο, τράπεζες.  
                                
                              ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ