ΓΚΑΓΚΑΝ _ ο θαλασσινός που ερωτεύτηκε μία λίμνη

"Τούτο το βιβλίο δεν ήταν να γραφτεί. Αλλά η από καρδιάς γραφή δεν ελέγχεται από το νου αλλά από την ψυχή. Έτσι αβίαστα, σαν το νερό μέσα σ’ ένα ρυάκι, έτρεξε και αποτυπώθηκε στο χαρτί." (Απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα στο βιβλίο του ΓΚΑΓΚΑΝ _ ο θαλασσινός που ερωτεύτηκε μία λίμνη. )


της Γιώτας Βουλδή για το LesvosPost.com

Ο Κωνσταντίνος Α. Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αχαΐα , λίγα χιλιόμετρα μετά την Πάτρα.

Στα χρόνια της μεγάλης αστυφιλίας, βρέθηκε να πηγαίνει Δημοτικό Σχολείο στην Αθήνα. Λόγω της εργασίας του πατέρα του έμεινε σε Κυπαρισσία , Λειβαδιά , Καστοριά και γύρισε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση τελειώνοντας το 18ο Λύκειο Αθηνών. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γιώτα Βουλδή
Τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα τα έκανε στην Πάτρα , στον ιδιωτικό τομέα , όπου εργάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως , στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" , Στο Ράδιο Γάμμα , στο ACHAIA CHANEL , στην διαφημιστική Dani. Δημιούργησε τον Ραδιοφωνικό σταθμό ΑΧ…Fm στους 103,3 MHZ και εξέδωσε την πρώτη εβδομαδιαία εφημερίδα της Δυτικής Αχαΐας το "ΑΧΑΪΚΟ ΒΗΜΑ". Τότε ήταν που "μπολιάστηκε με τα μικρόβια" του ραδιοφώνου και της γραφής. Από το 2000 ζει στην Αθήνα μαζί με την σύντροφό του Λόλα Καλογήρου και εργάζεται πάντα σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως GARDIAN, WAKENHUT, DUROSTICK, ΦΙΛΗΣ κ.λ.π.

Το βιβλίο του που κυκλοφορεί "ΓΚΑΓΚΑΝ – Ο θαλασσινός που ερωτεύτηκε μια λίμνη" είναι το πρώτο μυθιστόρημά του , μπορείτε να το προμηθευτείτε αποκλειστικά από τον ίδιο τον συγγραφέα στο προφίλ του στο Facebook : Κώστας Δεληγιάννης (Delis) χωρίς έξοδα αποστολής καθώς και να το παραγγείλετε από το amazon . Το βιβλίο αυτό γράφηκε με κόπο αλλά και μεγάλη χαρά , έχει χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό και μεταδίδει παράλληλα αρκετά κοινωνικά μηνύματα στους αναγνώστες που θα το διαβάσουν.

Γραμμένο σε γλώσσα απλή και κατανοητή αποτελεί ιδανικό ανάγνωσμα για μικρούς και μεγάλους.

Εμείς ευχόμαστε καλοτάξιδο και να συνεχίσει ο αγαπητός μας συγγραφέας Κώστας Δεληγιάννης να μας προβληματίζει με τη γραφή του αλλά και να μας συγκινεί. Την περίοδο αυτή ο συγγραφέας ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο του , όπου μας μεταφέρει στις αρχές του 19ου αιώνα με έντονο "άρωμα" γυναίκας . Αναμένουμε με αγωνία να διαβάσουμε και αυτό !

Κωνσταντίνος Α. Δεληγιάννης
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Τούτο το βιβλίο δεν ήταν να γραφτεί. Αλλά η από καρδιάς γραφή δεν ελέγχεται από το νου αλλά από την ψυχή. Έτσι αβίαστα, σαν το νερό μέσα σ’ ένα ρυάκι, έτρεξε και αποτυπώθηκε στο χαρτί. Είναι η ιστορία ενός μύθου, που έχει σαν θέμα της, τη φτώχια, τον συμβιβασμό, τον έρωτα, την εγκατάλειψη, τον θάνατο. Είναι ένα μυθιστόρημα με φανταστικούς ήρωες, που ξεδιπλώνουν ο καθένας την δική του αγωνία για την καθημερινότητα, χωρίς ποτέ κανείς να φτάσει τη ζωή, στο επίπεδο που θα επιθυμούσε. Είναι η πορεία ενός νέου, που δείχνει να μην βολεύεται, αλλά εγκλωβισμένος μέσα στην αμείλικτα παραδοσιακή κοινωνία που τον περιβάλει, ακροβατεί ανάμεσα στο θείο, στο υπερβατικό, στον έρωτα και στον νόμο.


Ο Γκαγκάν σαν κεντρικός ήρωας μέσα σ’ ένα σύστημα, που αρνείται να του δώσει τα απαραίτητα εφόδια, που θα του καθορίσουν το μέλλον, βρίσκει διέξοδο τους φυσικούς πόρους της περιοχής του και ιδιαίτερα στην διάσωση της λίμνης, που αποτελεί πηγή ζωής, για την φτωχολογιά της περιοχής του και τον ίδιο. Η γνώμη του, για μια κοινωνία που θα ’πρεπε διαχειρίζεται τους φυσικούς της πόρους, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία ενός κράτους, που νοικιάζει τη λίμνη στους ιδιώτες, χωρίς να το ενδιαφέρει η περεταίρω πορεία της. Η ύπαρξή της. Ο λόγος του είναι σταθερός και κοφτός. Δεν έχει πολλά φκιασίδια, γιατί τον ενδιαφέρει μόνο να σπρώξει τα πράγματα σ’ ένα καλύτερο αύριο, που όμως έρχεται πάντα καθυστερημένο και δεν αφορά αυτούς που πάλεψαν, αλλά τους μετέπειτα. Αυτούς που σε λίγα χρόνια θα έχουν ξεχάσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ, τον Μιχάλη το Λημνιό. Δηλαδή τον Γκαγκάν τους.