Επιστολή και φωτογραφίες για την κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμμάτων επί της οδού Κομνηνάκη στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου


Επιστολή και φωτογραφίες εστάλησαν στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στις υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με την κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμμάτων επί της οδού Κομνηνάκη στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
«ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

Μυτιλήνη 24.7.2018

Προς
- Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κατζανό
- Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Νίκο Καρασάββα
- Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης καθαριότητας του Δήμου Λέσβου
(Υπόψη προϊσταμένου κ. Γιώργου Αλεξίου)

Αγαπητοί μας
Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας στο χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στη γωνία των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου καθώς και στην πλατεία Αϊ Γιάννη του Αρμένη.

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη αντικατάστασης των υπαρχόντων βρώμικων και κατεστραμμένων κάδων στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη με νέους κάδους απορριμμάτων καθώς και την ανάγκη καθαρισμού της πλατείας.

Επίσης σημειώνουμε πως πρέπει η υπηρεσία σας να προχωρήσει (πλύσιμο και απολύμανση) στον καθαρισμό του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στη γωνία των οδών Βερναρδάκη και Σαρανταπόρου που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε με τη σημερινή μας επιστολή την ανάγκη της ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης σας στο χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου επί της οδού Κομνηνάκη.

Όπως φαίνεται από δυο φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, λίγα μέτρα από δυο ξενοδοχεία και αρκετές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, ανάμεσα σε σπίτια έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος συγκέντρωσης απορριμμάτων (οκτώ κάδοι!!!) που εξυπηρετεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ανέλεγκτα και οπότε αυτά θελήσουν πετάν τα σκουπίδια τους. Στο χώρο αυτόν που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μετατραπεί σε μια ανοικτή χωματερή σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Όπως θα διαπιστώσετε το σύνολο των κάδων είναι χωρίς καπάκι, σπασμένοι και βρώμικοι. Υπό τις σημερινές θερμοκρασιακές συνθήκες αντιλαμβάνεσθε τις συνθήκες ντροπής που δημιουργούνται σε ένα σημείο που κατά τα άλλα είναι… «πεζόδρομος» και συμβάλει στην… «τουριστική εικόνα και στην προοπτική ανάπτυξης της πόλης»!.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η κατάσταση στο οδόστρωμα είναι τριτοκοσμική.
Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε άμεσα:

Να προχωρήσετε (πλύσιμο και απολύμανση) στον καθαρισμό του σημείου αποκομιδής απορριμμάτων στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην αντικατάσταση των υπαρχόντων βρώμικων και κατεστραμμένων με νέους κάδους απορριμμάτων.

Στην τοποθέτηση δυο κάδων ανακύκλωσης ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΊΟ.  

Καθημερινή (επτά μέρες την εβδομάδα) και δυο φορές την ημέρα (όπως συμβαίνει στην πλατεία Σαπφούς και στην οδό Ερμού,  αποκομιδή ΟΛΩΝ των απορριμμάτων από την είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου.

Μεσοπρόθεσμα ζητούμε τον επανασχεδιασμό της αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή όπου κατοικούμε. Θεωρούμε ηθικά και δημοκρατικά απαράδεκτο αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟ την ίδια ώρα που στους χώρους των καταστημάτων σταδιακά καταργήθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης (Λαδάδικα, πλατεία μουσικού καφενείου, προκυμαία) τα σκουπίδια των καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα αυτών των υγειονομικού ενδιαφέροντος να συγκεντρώνονται χωρίς σχεδιασμό μέσα στα σπίτια μας με τραγικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.

Θεωρούμε ότι ΑΜΕΣΑ μπορεί και πρέπει να υπάρξει από μέρους σας παρέμβαση σύμφωνα με τα παραπάνω αιτήματα μας. Ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη και να προβούμε σε όποιες άλλες ενέργειες μας υποχρεώνει η κατάσταση που δημιουργήθηκε σε βάρος της υγείας μας, της ασφαλείας μας και των περιουσιών μας από την πλημμελή από μέρους σας διαχείριση του όλου θέματος.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οιαδήποτε συζήτηση του όλου θέματος. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπογράφοντα 6932408758.
    
Ευχαριστούμε

Ο Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού συμβουλίου
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ