Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος έλεγχος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης για τις Γαλάζιες σημαίες στην Λέσβο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ο ετήσιος έλεγχος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ο ετήσιος έλεγχος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος των βραβευμένων ακτών, στις παραλίες της Λέσβου, που φέτος κυματίζει η γαλάζια σημαία.

Από πέρυσι έχει αλλάξει ριζικά το καθεστώς των ελέγχων στις παραλίες και ο ελεγκτής έρχεται απροειδοποίητα, ελέγχει τις βραβευμένες παραλίες και στη συνέχεια, χωρίς να αναφέρει τα αποτελέσματα και τα ευρήματα των ελέγχων του στις δημοτικές αρχές που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, προχωρά σε γραπτή έκθεση, η οποία κοινοποιείται στους δήμους το επόμενο διάστημα.



Ο ελεγκτής της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε την πλαζ Τσαμάκια και συναντήθηκε τυχαία προφανώς ή έπειτα από ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, με τον αντιδήμαρχο Ν. Καρασάββα.

«Πιστεύω, αναφέρει ο Ν. Καρασάββας, ότι για την πλαζ Τσαμάκια, όπου η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος είχε αναλάβει ορισμένες εργασίες, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ο έλεγχος πήγε καλά. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο ελεγκτής που συναντήσαμε εκεί. Από διακριτικότητα και σεβόμενοι το ρόλο του, δεν κάναμε περισσότερες ερωτήσεις για τα ευρήματα στις άλλες παραλίες, θέλω, όμως, να πιστεύω ότι δεν υπήρχαν αστοχίες και ότι θα κρατήσουμε όλες τις σημαίες και την επόμενη χρονιά. 

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης