Χαράλαμπος Αθανασίου «Ακόμα και σήμερα είστε κολλημένοι στο δόγμα κάθε νησί ένας δήμος- Καταντήσατε τη Χώρα αποικία των ξένων»


Δελτίο Τύπου


Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στην Ολομέλεια για το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης» τόνισε, μεταξύ άλλων:

Η απλή αναλογική, εκτός του ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τις Περιφέρειες και τους Δήμους, θα εκθρέψει φαινόμενα εκβιασμού, διαφθοράς και συναλλαγής μεταξύ των παρατάξεων.

Όσον αφορά την πρόταση/ τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού, ο κ. Αθανασίου τόνισε : Λάθος προσεγγίζετε το θέμα, γιατί με την πρότασή μας δεν δίνουμε το δικαίωμα ψήφου στους απόδημούς μας. Αυτό το δικαίωμα το έχουν. Απλά τους δίνουμε τη δυνατότητα να ασκούν το δικαίωμα τους αυτό στους τόπους διαμονής τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία.

Αναφερόμενος στη διάσπαση του Δήμου μας, είπε ότι : δεν είναι δυνατόν να είστε κολλημένοι ακόμα και σήμερα στο δόγμα «κάθε νησί ένας δήμος» και να μην μπορείτε να αντιληφθείτε που οδηγήθηκαν τα μεγάλα νησιά και ειδικά η Λέσβος.

Τελειώνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους παριστάμενους Υπουργούς και σχολιάζοντας την εν γένει πολιτική της Κυβέρνησης, είπε : καταντήσατε τη Χώρα αποικία των ξένων.