Έξαρση της εγκληματικότητας στην Μυτιλήνη- Δεκάδες συλλήψεις μεταναστών μέσα σε μια μέρα για κλοπές, τραυματισμούς, ξύλο, πλαστά έγγραφα κ.α

Πλούσιο το χθεσινό αστυνομικό δελτίο της Μυτιλήνης- 10 συλλήψεις

Σύλληψη δύο ατόμων στη Μυτιλήνη, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (30-06-2018) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς και για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Για τα ίδια αδικήματα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 24χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι, προχθές (30-06-2018) το απόγευμα, από κοινού με δύο (2) ακόμη αλλοδαπούς, αγνώστων μέχρι στοιχείων, βρισκόμενοι σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή, επιτέθηκαν  και τραυμάτισαν με ξύλα και με αιχμηρά αντικείμενα τρείς (3) αλλοδαπούς ηλικίας 18, 20 και 21 ετών.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε σε έλεγχο που του έγινε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο.
 Από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.




Σύλληψη τριών (3) ατόμων στη Μυτιλήνη, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (30-06-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 28 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε –κατά περίπτωση-  δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς και για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες, μπήκαν σε κατάστημα οπτικών ειδών στην παραπάνω περιοχή, και προσπάθησαν να αφαιρέσουν γυαλιά, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Ακολούθως, σε έρευνα που τους έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου  και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης  διενεργείται προανάκριση.


Σύλληψη ενός ατόμου στη Μυτιλήνη, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, το Σάββατο (30-06-2018) στη Μυτιλήνη, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ένα αλλοδαπός ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 28χρονος από κοινού με έναν ακόμη αλλοδαπό αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε κατάστημα στην παραπάνω περιοχή και αφού αφαίρεσαν είδη άμεσης κατανάλωσης, μικρής χρηματικής αξίας, τράπηκαν σε φυγή. 

Λίγο αργότερα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε μικρή απόσταση από αυτό και στην προσπάθειά της να τον προσεγγίσει, αυτός την απώθησε βίαια, με συνέπεια τον τραυματισμό της.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.




Με κινητό άξιας 700€ κυκλοφορούσε 28χρονη μετανάστρια στην Μυτιλήνη…. αλλά το έκλεψε 30χρονος μετανάστης..

Σύλληψη ενός ατόμου στη Μυτιλήνη, για διάπραξη κλοπής

Συνελήφθη, την Κυριακή (01-07-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην παραπάνω περιοχή, ο συλληφθείς αφαίρεσε από την κατοχή 28χρονης αλλοδαπής ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας -700- ευρώ περίπου.

Το τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.




Σύλληψη τριών (3) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, την Κυριακή (01-07-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί (21χρονη 20χρονη και 20χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία  -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα και μία γαλλική ταυτότητα, η οποία ήταν πλαστή.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.