Λαμπρά η πανήγυρη του Αγίου Προκοπίου και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του στο Ιππειος Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με πλήθος κόσμου και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε  και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος Λέσβου το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουλίου με τον πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκαν με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Προκοπίου στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και μπάντας, πλήθους πιστών και ιερέων από όλη την Λέσβο, καθώς και καβαλάρηδων, ενώ την Κυριακή 8 Ιουλίου το πρωί, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και έγινε η διανομή του παραδοσιακού φαγητού (κισκέτς).

Προσκυνητές από τα γύρω χωριά αλλά και την Μυτιλήνη, πήγαν και φέτος στο Ίππειος Λέσβου για να τιμήσουν το πανηγύρι του Αγ.Προκοπίου, να ψωνίσουν κάθε λογής προϊόντα από τους μικροπωλητές της εμποροπανήγυρης, αλλά και να γλεντήσουν στα καταστήματα που διέθεταν ζωντανή μουσική.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων  Σταύρος Τσερπές, ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου Δημ.Βουνάτσος,ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου Ευάγγελος Σάλτας μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Ιππείου συμμετείχε και φέτος στην πραγματοποίηση του πανηγυριού με την παρασκευή και διανομή του παραδοσιακού φαγητού, καθώς και στην περιφορά της εικόνας του Αγ.Προκοπίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου θα ήθελε να ευχαριστήσει, όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο ώστε να γίνει και φέτος το πανηγύρι του Αγ.Προκοπίου,καθώς και  την 98 ΑΔΤΕ για την διάθεση της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος.


Φωτογραφίες Κατερίνα Σπήλιου.