4 συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

4 συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο

Σύλληψη ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, χθες (23-07-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς για και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος, επέδειξε  κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο αιτούντος Διεθνή Προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.




Σύλληψη τριών (3) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για  αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, την Κυριακή (22-07-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαπές, ηλικίας 22, 35 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, οι συλληφθείσες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, τρία (3) δελτία αιτούντος Διεθνή Προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.