Όταν τα λέγαμε εμείς…| «Ημερομηνία λήξης» βάζουν οι Βρυξέλλες στην εξαίρεση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά- Μέχρι το τέλος του 2018 θα καταργηθεί η εξαίρεση του ΦΠΑ

Μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να καταργηθεί η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου


Μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να καταργηθεί η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, δήλωσε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, αν και αναγνώρισε ότι πάντα υπάρχει ευελιξία.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΦΠΑ στη νησιά και την παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του έτους, ο αξιωματούχος απάντησε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι το μέτρο ισχύει για έξι μήνες και θα πρέπει να καταργηθεί στο τέλος του έτους.



Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και την «ευελιξία» στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης, ο αξιωματούχος είπε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία, αλλά συνέστησε στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές.

Πηγή newsit.gr


Σχόλιο LesvosPost:

Όταν πρώτοι γράψαμε για την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έως 31/12/18 κάποιοι, ακόμα και κρατικοί δημοσιογράφοι… έπεσαν να μας φάνε λέγοντας πως είναι τυπικό αυτό που αναρτήθηκε στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τώρα έχουν καμία απάντηση όλοι αυτοί οι λασπολόγοι που πανηγύριζαν.. λες και κέρδισαν το Mudial..;;;