Στ. Τάσσος: Να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για το δάκο στη Λέσβο (VIDEO)


Να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί


Να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί κατά του δάκου στη Λέσβο για την προστασία της ελαιοπαραγωγής ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, ενώ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης παρέπεμψε στην Περιφέρεια και στον εργολάβο που έχει αναλάβει τους ψεκασμούς.

Ο Σταύρος Τάσσος, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, σημείωσε πως είναι σε άμεσο κίνδυνο η φετινή ελαιοπαραγωγή της Λέσβου διότι φέτος είναι κατά 25 ημέρες πρώιμη η καρποδεσία και συνεπώς έπρεπε ο πρώτος -και καθοριστικός- ψεκασμός κατά του δάκου να ξεκινήσει αυτές τις μέρες. Ανέφερε πως πρέπει να αυξηθεί το κονδύλι κατά 50.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο πρώτος ψεκασμός.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε ότι οι ψεκασμοί είναι στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων και πως ο προϋπολογισμός παραμένει σταθερός.
Ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με χρηματική εντολή πριν 22 μέρες έστειλε 435.000 ευρώ στη Λέσβο για να ξεκινήσουν οι δακοκτονίες του 2018, ενώ για το πότε θα ξεκινήσουν ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα της Περιφέρειας και του εργολάβου.

Στη δευτερολογία του ο Σταύρος Τάσσος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί από το 2009 και από το 2011 η Περιφέρεια εκχώρησε τους ψεκασμούς σε εργολάβους παρέχοντας δωρεάν τον εξοπλισμό της. Επανέλαβε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.
Πηγή 902.gr