Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών & Γυναικών ELITE | Λέσβος 22-24 Ιουνίου 2018

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών ELITE για το 2018 έρχεται στην Λέσβο.

Το Τριήμερο 22 έως 24 Ιουνίου 2018 η Μυτιλήνη, αλλά και ολόκληρη η Λέσβος, θα γεμίσει εικόνες και χρώματα ποδηλατικά.

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Master, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) τίμησε το νησί μας και ζήτησε την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών ELITE για το 2018, πρόταση η οποία έγινε αμέσως δεκτή από τον Δήμο Λέσβου καθώς και από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο. Συ. Λέσβου), ως συνδιοργανωτής του αγώνα, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς και την Ε.Ο.Π.  με σκοπό τον συντονισμό τους προκειμένου να ζήσουμε όλοι μαζί ένα θέαμα πρωτόγνωρο για την πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και να χαρίσουμε στους αθλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους μια διοργάνωση ισάξια της προσπάθειάς που καταβάλουν για να κρατήσουν το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τις διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα καθώς και την προκήρυξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Για την ομαλή διεξαγωγή του Πανελληνίου έχουν ήδη ενημερωθεί και δεχτεί να βοηθήσουν εθελοντικά πολλοί σύλλογοι και σωματεία της Λέσβου.

Όσοι επιθυμούν είτε ως σύλλογοι είτε ως πολίτες να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6942821287 ή να στείλουν email στο cyclingclublesvos@gmail.com

Εκ μέρους του Πο. Συ. Λέσβου θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ε.Ο.Π. για την εμπιστοσύνη καθώς και τον Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για την έμπρακτη στήριξη προς το άθλημα και τον σύλλογό μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για το 2018, στις κατηγορίες Ανδρών, και Γυναικών.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:

1.1 Ημερομηνία: 22/06 –24/06/2018
1.2 Τόπος: Νήσος Λέσβος
1.3 Διαδρομές:

Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών. Απόσταση = 20,6 χλμ
Εκκίνηση: Εκκίνηση και τερματισμός στον Κόμβο Αχλαδερής της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής προς Αχλαδερή (απόσταση 10,3 χλμ) – Αναστροφή προς το σημείο εκκίνησης.
Ατομική Χρονομέτρηση Νέων Ανδρών. Απόσταση = 20,6 χλμ
Εκκίνηση: Εκκίνηση και τερματισμός στον Κόμβο Αχλαδερής της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής προς Αχλαδερή (απόσταση 10,3 χλμ) – Αναστροφή προς το σημείο εκκίνησης.
Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών. Απόσταση = 36,0 χλμ (18 χλμ Χ 2)
Εκκίνηση: Εκκίνηση και τερματισμός στον Κόμβο Αχλαδερής της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής προς Αχλαδερή (απόσταση 9 χλμ) – Αναστροφή προς το σημείο εκκίνησης.
Κατάταξη θα πάρουν όσοι αθλητές – τριες ανά κατηγορία, σημειώσουν χρόνο έως και 20% επιπλέον του χρόνου του 1ου αθλητή-τριας της κατηγορίας τους.

Αγώνες Αντοχής:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018. Απόσταση = 90,0 χλμ
Αγώνας Αντοχής Γυναικών.

Εκκίνηση: Λιμάνι Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς) – προς Παναγιούδα – διαστ/ση Παναγιούδα, - διαστ/ση Πάμφιλα – Πύργοι Θέρμης – επαρχ. οδός Θέρμης / Μύλων – Πηγή – Λάμπου Μύλοι – εθν. Οδός Μυτιλήνης / Καλλονής – Κεραμεία – Καρήνη – Μεγάλη Λίμνη – Αχλαδερή – διαστ/ση εθν. οδός Μυτιλήνης / Καλλονής - Λάμπου Μύλοι – Πηγή - Πύργοι Θέρμης - διαστ/ση Πάμφιλα – διαστ. Παναγιούδα - Τερματισμός στην Παναγιούδα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Απόσταση = 145,0 χλμ

Αγώνας Αντοχής Ανδρών

Εκκίνηση: Λιμάνι Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς) – προς Παναγιούδα – διαστ/ση Παναγιούδα, - διαστ/ση Πάμφιλα – Πύργοι Θέρμης – επαρχ. οδός Θέρμης / Μύλων – διαστ/ση Πηγή – Λάμπου Μύλοι (αρχή σιρκουί) – εθν. Οδός Μυτιλήνης / Καλλονής – Δεξιά προς Αγιάσο - Κεραμεία– Καρήνη – Μεγάλη Λίμνη – Αχλαδερή – διαστ/ση εθν. οδός Μυτιλήνης / Καλλονής - Λάμπου Μύλοι (τέλος σιρκουί, το σιρκουί Χ 2) Πηγή - Πύργοι Θέρμης - διαστ/ση Πάμφιλα – Παναγιούδα – Τερματισμός στο Λιμάνι Μυτιλήνης 100 μ. πρίν την πλατεία Σαπφούς.

Συνημμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαδρομών.

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου.

Στο αγώνισμα αντοχής Γυναικών αθλήτρια που, στο 24ο χλμ. και στο 73ο χλμ. της διαδρομής (Λάμπου Μύλοι – Ε.Ο. Μυτιλήνης Καλλονής-αρχή και τέλος στροφής), θα καθυστερήσει πάνω από 12% από το χρόνο της προπορευόμενης αθλήτριας, θα σταματάει, παραδίδει τους αριθμούς της στους κριτές, χωρίς να παίρνει σειρά κατάταξης.

Στο αγώνισμα αντοχής Ανδρών, αθλητής που στα 73 και 122 χλμ της διαδρομής (διασταύρωση Λάμπου Μύλοι-κλείσιμο 1ης και 2ης στροφής), θα καθυστερήσει πάνω από 10% από τον χρόνο του προπορευόμενου αθλητή, θα σταματάει, θα παραδίδει τους αριθμούς του στους κριτές, χωρίς να παίρνει σειρά κατάταξης.

1.4 Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:

1.4.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.

1.4.2 Για ποδηλάτη(-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου του, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή / αγώνισμα, ενώ το Σωματείο του θα επιβαρύνεται με το κόστος διαμονής – διατροφής στη Μυτιλήνη, αφού οι διοργανωτές θα αναγκαστούν να πληρώσουν για κρατήσεις δωματίων - γευμάτων.

1.4.3 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

1.4.4 Σειρά αυτοκινήτων συνοδείας στο αγώνισμα αντοχής.

Η σειρά των αυτοκινήτων συνοδείας των ομάδων στο αγώνισμα αντοχής θα καταρτισθεί βάσει του άρθρου 2.3.024 ως εξής:

Τα αυτοκίνητα των ομάδων των δέκα (10) πρώτων ποδηλατών του προηγούμενου Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα μπουν στην αντίστοιχη σειρά. Η θέση ή οι θέσεις που μένουν κενές θα καλυφθούν από τα αυτοκίνητα των ομάδων των αθλητών που στο προηγούμενο Πανελλήνιο κατετάγησαν στις αμέσως κατώτερες θέσεις (11ος, 12ος κ.λ.π.)

Μιας και η διάταξη αυτή αφορά τους αθλητές, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που αθλητής έχει πάρει μεταγραφή σε νέο σωματείο, η διάταξη αφορά το νέο σωματείο του αθλητή.
Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν θέση στην συνέχεια, μετά από κλήρωση. Για τις ομάδες αυτές που θα μπουν στην κλήρωση, ή ομάδες με 1 ή 2 αθλητές, θα συγχωνεύονται, για λόγους ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα.

Γενικά στη σειρά αυτοκινήτων θα επιτρέπεται ένα αυτοκίνητο ανά Σωματείο, που θα μπορεί να κινείται μέσα στη διαδρομή του αγώνα.

1.4.5 Προσοχή: Τα Σωματεία που θέλουν να ακούν την αναμετάδοση του αγώνα στο κανάλι Race Radio της διοργάνωσης, θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν μαζί τους δικό τους VΗF . Το Race Radio θα μεταδίδει στη συχνότητα 152.0750 .

1.4.6 Η ζώνη τροφοδοσίας για τους αγώνες αντοχής θα βρίσκεται περίπου στο 37Ο χλμ. της διαδρομής (2 χλμ. μετά τη διασταύρωση της Αγιάσου) .
1.5 Δηλώσεις Συμμετοχής:

1.5.1 Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Πέμπτη 14/06/2018, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Email eopbike@otenet.gr

στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής, με τον ακριβή αριθμό αθλητών-συνοδών.

1.5.2 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Σωματεία θα πρέπει να φροντίσουν έγκαιρα για την αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία και θα θεωρηθεί ως τελική, την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, αλλιώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

1.5.3 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, και το έτος γέννησης του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Συνοδός κάθε σωματείου.

1.5.4 Σωματείο, που δεν συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα γίνεται δεκτό.

1.6 Τεχνικό Συνέδριο: Παρασκευή 22/06, και ώρα 12.00 το μεσημέρι σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.
1.7 Έπαθλα:

Στην ατομική χρονομέτρηση θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη για την κατηγορία Νέων Ανδρών και Ανδρών Elite και στον αγώνα αντοχής οι άνδρες και οι νέοι θα αγωνισθούν με κοινή κατάταξη (ένα φύλλο αγώνα).

1.7.1 Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες στην Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών Elite, Νέων Ανδρών και Γυναικών και στον αγώνα Αντοχής Ανδρών και Γυναικών.

1.7.2 Στον Πρωταθλητή Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση Ανδρών Elite, Νέων Ανδρών και Γυναικών και στο αγώνισμα αντοχής Ανδρών και Γυναικών, θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

1.8 Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται τις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τις ενδυμασία.

1.9 Αγωνίσματα – Πρόγραμμα:


Παρασκευή 22.06.2018

10.00
11.30
Έλεγχος Δελτίων – Επικύρωση Συμμετοχών – Διανομή αριθμών
12.00
Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Σωματείων
16.00
Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών 20,6 χλμ. – Ε.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ)
16.30
Ατομική Χρονομέτρηση Νέων Ανδρών 20,6 χλμ. – Ε.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ)
17.00
20.00
Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών 36 χλμ. – Ε.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ)

Σάββατο
23.06.2018

16:00
19:00
Αγώνας Αντοχής Γυναικών 90,0 χλμ. (ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ) – ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ.
Κυριακή
24.06.2018

09:00
13:15
Αγώνας Αντοχής Ανδρών 145,0 χλμ. (ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ)
13:30
Απονομές Επάθλων Ανδρών Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2018 – πλατεία ΣΑΠΦΟΥΣ