Με άδεια χέρια επιστρέφουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς Λέσβου από τις επαφές στην Αθήνα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Επαφές στην Αθήνα έκανε αντιπροσωπεία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Οι φορείς συναντήθηκαν με κλιμάκια της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ ενώ είχαν επαφές και με στελέχη της κυβέρνησης όπως ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης.

Τα νέα από τις επαφές δεν είναι θετικά καθώς η κυβέρνηση είναι ανένδοτη στο να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές τουλάχιστον αυτό το χρονικό διάστημα..

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ Μυρσινια μας δήλωσε πως μέχρι 30/6/18 θα το παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν μια σειρά από ενέργειες και διαμαρτυρίες που θα οργανωθούν με σκοπό την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κος Παπαρισβας έκανε μια σκληρή αλλά αληθινή δήλωση στο facebook:

"Η ΛΕΣΒΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ


Άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτή την στιγμή οι επαφές των μελών του συντονιστικού που πήγαν στην Αθήνα σε μιά ύστατη προσπάθεια για το θέμα του ΦΠΑ.Μόνο που δεν τους έδειραν. Η κυβέρνηση τιμωρεί και εκδικείται με εμπάθεια ,αρνούμενη κάθε συζήτηση και επικοινωνία, με πρόσχημα την αποχή μας από την ΄΄φιέστα΄΄ συγγνώμη απο το αναπτυξιακό συνέδριο ήθελα να πω. Η πάνδημη αντίδραση των κατοίκων του νησιού στην μεγάλη κινητοποίηση του Μαίου θεωρήθηκε προσβλητική για την κυβέρνηση ,και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, καμία κινητικότητα για την αποσυμφόρηση του νησιού, η Ελλάδα πλημμυρίζει από τουρισμό και το νησί ερημώνει. Τελικά εμάς εδώ στην άκρη της πατρίδας μας βλέπουν για Έλληνες;"