Γενική Συνέλευση Σωματείου Κομμωτών Λέσβου παρουσία της προέδρου της Κλαδικής Ομοσπονδίας


Γενική Συνέλευση της Επαγγελματικής Συνδικαλιστικής Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Λέσβου πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου της Κλαδικής Ομοσπονδίας


Την αναγκαιότητα ενότητας και συσπείρωσης των μελών του κλάδου ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα  με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, επεσήμανε η πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) Μαρία Σωτηροπούλου, χαιρετίζοντας τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Επαγγελματικής Συνδικαλιστικής Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Λέσβου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, στη Μυτιλήνη.

Η πρόεδρος της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε. που προσκλήθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης, αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εξαιρετική τους φιλοξενία στο νησί, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες κομμωτές. Η εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας  σε συνδυασμό με την άνθηση της παραοικονομίας και τον εντεινόμενο αθέμιτο ανταγωνισμό οδηγούν τον κλάδο της Κομμωτικής σε αδιέξοδο, ανέφερε η κ. Σωτήροπουλου. Στη συνέχεια,  παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κλαδική Ομοσπονδία στην κατεύθυνση βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η συντονισμένη δράση για τη διακίνηση των προϊόντων επαγγελματικής χρήσης βάσει των όρων Ευρωπαϊκού Κανονισμού που δεν επιτρέπει την αγορά και χρήση τους από μη επαγγελματίες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως παρατήρησε η πρόεδρος της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε., κινείται η υλοποίηση της απόφασης για την έκδοση επαγγελματικών ταυτοτήτων.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε αναφορά από τον πρόεδρο Μιχάλη Κανδαρά  αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. στις επιπτώσεις της αύξησης του ΦΠΑ σε 24%  από 17% και στο νησί της Λέσβου το οποίο, σημειωτέον,  δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο προσφύγων. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε ο παραγωγικός διάλογος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης  γι αυτό  η κ.  Σωτηροπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση  της για το κλίμα σύμπνοιας που επικρατεί ανάμεσα στη διοίκηση και τα εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης. Όπως σημείωσε, αυτό είναι το «κλειδί» της αποτελεσματικής δράσης στην οποία η Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε  οφείλει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις.

Την επίσκεψη της κ. Σωτηροπούλου στη Μυτιλήνη πρόκειται να  διαδεχθούν και άλλες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου εδρεύουν σωματεία – μέλη της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε., με στόχο τη διά ζώσης πληροφόρηση και τη συσπείρωση των μελών του κλάδου.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ