ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει νέο κεφαλικό φόρο εις βάρος των φαρμακοποιών»


Δελτίο Τύπου


ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Η κυβέρνηση παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου εφαρμόζει νέο κεφαλικό φόρο εις βάρος των φαρμακοποιών, στην περίπτωση που ο συνταγογράφος ιατρός επιλέξει ή ο ασθενής προμηθευτεί πρωτότυπο φάρμακο και όχι αντίγραφο.

Με μια κίνηση που δεν έχει καμία λογική και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, οι κυβερνώντες εισάγουν διάταξη στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο, επιβάλλοντας φόρο 0,8% σε βάρος των φαρμακοποιών, στην περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει πρωτότυπο φάρμακο, συναινώντας με την υπογραφή του, καθώς και εάν ο γιατρός συνταγογραφήσει συγκεκριμένο πρωτότυπο φάρμακο κρίνοντας ότι αυτό είναι αποτελεσματικό για το συγκεκριμένο ασθενή.

Τα αστυνομικά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση, για να αυξήσει το ποσοστό διείσδυσης των γενοσήμων στην ελληνική αγορά φαρμάκου, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, καθώς αυτό γίνεται εκβιαστικά.

Όσο εφαρμόζονται, τέτοιες πολιτικές βίαιης προώθησης των γενοσήμων, ο κόσμος θα εισπράττει αυτήν την προσπάθεια ως μια προσπάθεια προώθησης φαρμάκων υποδεέστερης θεραπευτικής άξιας.

Απαιτείται οργανωμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση, με επιστήμονες υψηλού κυρούς να εξηγήσουν στους πολίτες τις έννοιες: γενόσημα φάρμακα & πρωτότυπα φάρμακα, για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιληφθούν την ασφάλεια των γενοσήμων φαρμάκων. Μόνο με τέτοιου είδους οργανωμένη ενημέρωση θα μπορέσει να οδηγηθεί η κυβέρνηση στην επίτευξη του στόχου της, που είναι η μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων στην ελληνική αγορά.
Παράλληλα επιβάλει στα φαρμακεία να διατηρούν ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία!

Την ίδια ώρα που οι ελλείψεις πολλαπλασιάζονται,

Την ίδια ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την εξασφάλιση των απαραιτήτων φαρμάκων για τον έλληνα ασθενή.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στο κλείσιμο παραπάνω από το 50% των φαρμακείων της χώρας και στην απόλυτη φτωχοποίηση του κλάδους μας.
Μήπως τελικά αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης;

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ