Μουντιαλικές μπάνάνες... | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες στην Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…


Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…
---------------------------------------------------------------

Καλημέρες και καλησπέρες μαζί γιατί δεν ξέρω και τι ώρα με διαβάζετε. Τα μπάνια θέλω να ξεκινήσω αλλά δεν με αφήνετε την δόλια την μαιμουδίτσα. Ούτε εσείς ούτε ο καιρός. Οπότε αφού με πείσατε θα τα πούμε και αυτή την εβδομάδα.

+ Στον Αιολικό έχουν ήδη κάνει τις προτάσεις τους σε παίκτες και περιμένουν. Κάποιοι έχουν ήδη συμφωνήσει και αναμένονται τα τυπικά (Βαλιός, Σεφουλάι κτλ) ενώ οι εκτός νησιού αναμένεται σύντομα να κλείσουν. Γενικά υπάρχει κινητικότητα στην ομάδα και ας μην βγαίνει προς τα έξω , εν αναμονή βεβαίως και του ομίλου που θα παίξει βασικό ρόλο.

+ Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Τομ. Εκείνος περιμένει και πιστεύει πως θα παίξει Γ Εθνική. Ακόμη όμως δεν το ξέρει κανείς. Οπότε δεν μπορεί και να κάνει προγραμματισμό ούτε με προπονητή, ούτε με παίκτες κτλ. Αν ήταν άλλος στην θέση του θα έλεγα με σιγουριά πως θα την πατήσει. Αλλά επειδή μιλάμε για τον Τομ, ακόμη και να μην του βγει η Γ Εθνική, θα φτιάξει ομάδα την τελευταία στιγμή για να πάρει πρωτάθλημα στην Α Τοπική.

+ Τα κανε μαντάρα ο Μπότης. Χειρότερα δεν μπορούσε να τα κάνει δηλαδή. Ότι δεν θα πήγαινε στην Γ Εθνική το ξέραμε, το γράφαμε εδώ και καιρό και ήταν φυσικό επακόλουθο για λόγους που έχουμε εξηγήσει και είναι γνωστοί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον έχει εγκλωβιστεί και δεν ξέρει τι να κάνει. Από την μια θέλει να κατεβάσει την ομάδα στην Α Τοπική, αλλά με τι παίκτες? Καταρχήν σε όλους οφείλει χρήματα από πέρυσι. Κάποιοι θα τα πάρουν και θα μείνουν, κάποιοι δεν θα πάρουν τίποτα μόνο και μόνο για να πάρουν το δελτίο και να φύγουν και κάποιοι άλλοι θα πάνε στην κόντρα και όπου βγει. Ύστερα οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο. Να μείνουν να κάνουν τι? Άσε που έχει χαθεί και η εμπιστοσύνη πλέον. Και μην ξεχνάμε και το -5 με το οποίο θα ξεκινήσει η ομάδα. Με λίγα λόγια ο Μπότης την πάτησε για δυο λόγους. Πρώτον γιατί είναι άσχετος με τον πρωταθλητισμό και με το χώρο γενικότερα. Όπως και εγώ είμαι άσχετος με τα λάδια έτσι, αλλά δεν πήγα να κάνω τον μάνατζερ σε ελαιοτριβείο.  Και δεύτερον γιατί είχε κακούς και ακόμα πιο άσχετους συμβουλάτορες. Τώρα καλά ξεμπερδέματα…

+ Προπονητής στον Αίγειρο θα αναλάβει ο Καραδημητράκης. Ο οποίος μπορεί να θέλει εγγυήσεις για να αναλάβει αλλά δεν μπορεί να πει και όχι ακόμα και αν δεν τις πάρει… Πάμε παρακάτω.

+ Τελικά ποιος από τους δυο λέει αλήθεια? Ο ένας λέει τα λεφτά τα έδωσα και δεν ξέρω που πήγαν έλα να λογαριαστούμε, ο άλλος λέει τώρα θα με ψάχνεις όπως σε έψαχνα εγώ και στην μέση μια ομάδα να… περιμένει. Και γύρω – γύρω άλλες ομάδες, να περιμένουν την ομάδα αυτή για να πάρουν τους παίκτες.  Αυτό και αν είναι παρασκήνιο… Ονόματα προσεχώς…

+ Τι χρήμα διακινείται στο τοπικό είναι άλλο πράγμα. Άλλος ζητά 2.000 άλλος 3.000 άλλος 4.000 και πάει λέγοντας. Βέβαια συγκεκριμένοι είναι οι παίκτες μην νομίζετε πως όλοι πληρώνονται. Αλλά υπάρχουν 30-40 που «γυρίζουν» στις ομάδες και παίρνουν ένα μεροκάματο. Φέτος μήλον της έριδος είναι ο Παλαιόκηπος, η Ανεμότια, ο Μεσότοπος, ακόμη και ο Παλλεσβιακός που φαίνεται διατεθειμένος να ρίξει χρήμα στην αγορά, υπό την έννοια πως πληρώνουν και έχουν δείξει φερεγγυότητα. Αναγκαστικά θα ακολουθήσουν και οι άλλοι γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Και έτσι έχουμε ένα πρωτάθλημα τυπικά ερασιτεχνικό, με επαγγελματίες προπονητές και ποδοσφαιριστές. Γιατί αν θες 1000 ευρώ για προπονητή και δίνεις και 200-300 σε κάθε παίκτη το μήνα, ε δεν είσαι και ερασιτέχνης. Αλλά αφού δεν ενοχλείται κανείς, εμένα τι με κόφτει…

+Τελικά πόσες ομάδες θα έχει η Α Τοπική φέτος? 16? 17 ή 18? Γιατί με Αίγειρο και Διαγόρα μέσα είμαστε 17.

+ Τελικά Πρόεδρο το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού έχει ή δεν έχει? Και αν έχει ποιος είναι? Ο Σταύρος, ή ο Δημήτρης? Γιατί προχθές στο Πανελλήνιο ποδηλασία αναγκάστηκε να κάνει εμφάνιση ο Αστυρακάκης που είναι του πολιτισμού. Δεν βάζετε έναν προσωρινό όπως η ΑΔΕΛ μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα να μην το χουμε και άγχος. Τι στο καλό δεν έχει άλλες άξιες όπως η Βικτώρια να βάλετε…

+ Αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Super League και γενικά στο ποδόσφαιρο. Η συμμαχία Μαρινάκη – Σαββίδη φαίνεται πως θα προχωρήσει και στην ΕΠΟ. Και τότε Σταύρο μου, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Πάνε και οι γυναικείες ομάδες, και τα Reggion cup,  και όλα.

+ Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα έργα που είχαν προταθεί από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου. Όλα εγκρίθηκαν που σημαίνει πως υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνουν. Έχουμε πει όμως από τις 8 Μαίου και καθώς τα γραπτά μένουν πως κάθε έργο για να γίνει χρειάζονται προϋποθέσεις, μελέτες κτλ. Να τι γράφαμε στις 8 Μαίου από εδώ: «Για το Κλειστό της Νεάπολης το λίφτινγκ αφορά την στεγανοποίηση της στέγης για να μην μπάζει νερά τον χειμώνα, αντικατάσταση φωτισμού, αλλαγή κουφωμάτων και παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο. Και εδώ θέλει μελέτες και εδώ θέλει μια διαδικασία, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, τα 350 χιλιάδες τα θεωρώ πολλά και υπερβολικά για μια τέτοια εγκατάσταση. Πολλά… πώς να το πω. Για τα γήπεδα Σκάλας Καλλονής και Ανεμότιας επίσης χρειάζονται μελέτες, (νομίζω της Ανεμότιας υπάρχει αλλά επειδή θα γίνει και φωτισμός εκεί θέλει επιπρόσθετη) ενώ το γήπεδο Άγρας θα γίνει από την αρχή και με χλοοτάπητα, που σημαίνει πως θέλει και εδώ μελέτη κτλ. Υπάρχει επίσης και το γήπεδο 5χ5 στην Χρυσομαλλούσα, με 50 χιλιάδες ευρώ που είναι πολύ απλό να γίνει αφού αφορά μόνο αντικατάσταση χλοοτάπητα. Η ένταξη των έργων αυτών, η έγκριση τους δηλαδή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και από κει και πέρα είναι στο χέρι των ανθρώπων εδώ να προχωρήσουν». Θα συμπληρώσω πως υπάρχει και η έγκριση για την αναβάθμιση του ταρτάν στα στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής ύψους 700.000 ευρώ.

+ Βασική προϋπόθεση να τελειώσουν πρώτα όμως τα γήπεδα Μήθυμνας και Πολιχνίτου που έχουν εδώ και καιρό ανακοινωθεί και οφείλει ο Δήμος να τα τρέξει πρώτα. Γιατί αυτό που γίνεται τώρα είναι λίγο άδικο. Συνεχώς ανακοινώνονται γήπεδα και αθλητικά έργα, το ένα πίσω από το άλλο, δυστυχώς όμως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κάποια απ αυτά ενδεχομένως δεν θα γίνουν. Οπότε μην ακούτε και πιστεύεται όλα όσα λέγονται αλλά αυτά που θα δείτε με τα μάτια σας να γίνονται.

+ Πάντως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση Βαλσαμίδη – Κατσαρού για να δουν τι γίνεται και που βρίσκεται το κάθε έργο.

+ Δημήτρη μου βιάζεσαι να ευχαριστήσεις. Κάτσε να σου το κάνουν το γήπεδο πρώτα και μετά κάνε 100 ευχαριστίες. Όχι τίποτα αλλά ευχαριστείς και άσχετους μαζί με όλους τους άλλους.

+ Ήθελα να αναφερθώ στα μπαράζ, στις ομάδες που πάνε κάτω με τα λεφτά του Δήμου, για τους αθλητές του στίβου κτλ αλλά την επόμενη εβδομάδα…

+  Αυτά τα ολίγα για σήμερα, πάω να βουτήξω γιατί έχει και Μέσι σήμερα…


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.