Χοντρό κράξιμο και παραλίγο χειροδικία σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στον Γ. Παλλη στην έκτακτη συνεδρίαση για την δομή μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ

Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο μεταναστευτικό


Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο μεταναστευτικό προσφυγικό, το οποίο μονοπωλεί τις συζητήσεις απλών πολιτών και φορέων που εκφράζουν τη δυσφορία και τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.Η ντε φάκτο επέκταση δύο υφιστάμενων δομών σε Λάρσο και Νεάπολη, λίγα μέτρα από τα ξενοδοχεία της Μυτιλήνης, το αεροδρόμιο και το στρατόπεδο, μετά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, εξοργίζει πλέον ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς, που ζητούν άμεση λήψη μέτρων και μετακίνηση των ομάδων αυτών σε δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του συνοικιακού Συμβουλίου Νεαπόλεως και Πληγωνίου με τη συμμετοχή του προέδρου της Δ.Κ. Μυτιλήνης Π. Πίτσιου και του Α. Μουζάλα μέλους του Τοπικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικό θέμα τους τρόπους αντίδρασης σε αυτή την κατάσταση, ενώ η παρουσία ενός εκπροσώπου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο συμβούλιο εξόργισε τους παριστάμενους.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης, προσπάθησε να εξηγήσει στα μέλη του συμβουλίου ότι πρόκειται για μία προσωρινή κατάσταση, η οποία θα τελειώσει σε λίγες μέρες. Εξήγηση, που κατεύνασε τα πνεύματα. Κάποιοι από τους παριστάμενους, παρομοίασαν τις ΜΚΟ με αρπακτικά, που περιμένουν να ζήσουν από το θάνατο και τη δυστυχία των συνανθρώπων τους, καθώς δεν είναι τίποτ' άλλο παρά διαχειριστές ψυχών και μάλιστα επί χρήμασι.

Προχθες το πρωί, το Συνοικιακό Συμβούλιο της περιοχής, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Π. Πίτσιο, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Σπ. Γαληνό και τον αντιδήμαρχο Γ. Κατζανό.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, καθώς και το στέλεχος του κόμματος Π. Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα έντονη, με φωνές και διαφωνίες, που παρ' ολίγον να καταλήξουν σε χειροδικίες.Φραστική επίθεση δέχθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τη συνεδρίαση σε έξαλλη κατάσταση αποχώρησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Κατζανός.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ. Κατζανός διαμαρτυρήθηκε έντονα, κυρίως για την κατάσταση στη δομή της Λάρσου, που βρίσκεται εντός των ορίων της Δ.Ε. Ευεργέτουλα, που είναι υπεύθυνος.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Οι προτροπές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτική αρχή και στους πολίτες, να κάνουν υπομονή λίγες μέρες, εξόργισαν περισσότερο τους παριστάμενους, παρά τους καθησύχασαν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των σκηνών που έχουν στηθεί στο ΠΙΚΠΑ της Νεάπολης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα όρια της πόλης, δίπλα στα ξενοδοχεία και στο αεροδρόμιο, είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι σκηνές από εκεί.   

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης
Μ.Χ