Στράτος Γεωργουλας «Καλούμε ολους τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν τις προτάσεις μας για το καλο του τόπου»


Για την "κρίση" στη δημοτική αρχή και το μέλλον του τόπου 


Ο "Άλλος Δρόμος" απο θέση αρχής ειναι υπέρ των συγκλίσεων και της ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Μια θέση που την έχουμε τηρήσει στο δημοτικό συμβούλιο με εποικοδομητική αντιπολίτευση, με προτάσεις που έχουμε καταθέσει, με τη στάση μας για την απλή αναλογική και για το σημερα και για το μέλλον. Σύγκλιση στη βάση προγράμματος για έναν άλλο δρομο στην αυτοδιοίκηση της Λέσβου και οχι στη διεκδίκηση "καρεκλών".

Δυστυχώς ειναι η δημοτική αρχή και η δημοτική παράταξη του Αδέσμευτου που αρνήθηκαν μια τέτοια σύγκλιση σε καθε μεγάλο θέμα που θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε ήταν το δημοψηφισμα για τη διάσπαση του δήμου, είτε για τη μείωση των δημοτικών τελών και αλλα, ενώ πρόσφατα η δημοτική αρχή μαζί με συμβούλους της ΝΔ, "συμμάχησαν" υπερασπιζόμενοι της θέσης Πατουλη ενάντια στην απλή αναλογική. 

Στην πρόσφατη κρίση της παράταξης της δημοτικής αρχής (η οποία εγινε πια μειοψηφία με ανωτατο αριθμό 19 στους 45 συμβούλους) και το συνακόλουθο κάλεσμα του Δημάρχου, δεν διακρίνουμε οτι υπάρχει μια τέτοια προταση προγραμματικής σύγκλισης. 

Αντίθετα ομως θεωρούμε οτι ειδικά σημερα η ανάγκη για έναν, ευρύτερα συναινετικό αλλα, άλλο δρομο αυτοδιοίκησης στη Λεσβο, υπάρχει ενισχυμένη. Για αυτο το λόγο και καθώς θεωρούμε οτι αποδείχθηκαν τα όρια των δυο παρατάξεων Γαληνού και Κυρατζή, αναλαμβάνουμε το ρόλο να ηγηθούμε εμείς αυτής της αναγκαίας αυτοδιοικητικής πρότασης. Ξεκινάμε στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ξανά θέτοντας το ζήτημα της διαπαραταξιακής αντιμετώπισης των πλειστηριασμών και θα συνεχίσουμε με καθε ζήτημα που "καίει" το νησί μας, ανεργία, ανάπτυξη, τουρισμός, προσφυγικό και αλλα. Καλούμε ολους τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν τις προτάσεις μας για το καλο του τόπου. 

Στρατος Γεωργουλας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"