Συλλόγος κατοίκων Μόριας - Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων «Τί περιμένει η Πολιτεία για να δράσει;»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ



Μετά την καταγγελία του Συλλόγου κατοίκων Μόριας -Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας για  δραστηριότητες της ΜΚΟ "Συμπαράσταση Λέσβου ΑΜΚΕ",  σας ενημερώνουμε ότι κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και μετά τους ελέγχους που έγιναν στους χώρους της ΜΚΟ και τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν, η κ. Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση να κλείσει η δομή αυτή θεωρώντας την "ακατάλληλη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον".

 Κρίνουμε θετικά τις ενέργειες της Περιφέρειας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η αρχή για παρόμοιους ελέγχους  και περιμένουμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να τηρήσει τη δέσμευσή του για τον έλεγχο της νομιμότητας και του τρόπου λειτουργίας όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.

Επίσης μετά την αναφορά του Συλλόγου (τον Απρίλιο), κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και ψέκασαν, καθυστερημένα όμως (το Μάιο), τα λιμνάζοντα λύματα στους παρακείμενους χειμάρρους του χωριού της Μόριας. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι τα αναρίθμητα και μολυσμένα κουνούπια που ταλαιπωρούν φέτος το χωριό.

Εύλογο όμως θα ήταν οι αρχές αυτού του τόπου να αντιλαμβάνονται μόνες τους τα οφθαλμοφανή ,τεράστια και γνωστά τοις πάσι προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή ( λύματα, παραβατικότητα, επέκταση ΚΥΤ) , να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων , να τους βοηθούν, να επιλαμβάνονται τη λύση των προβλημάτων και να μην περιμένουν καταγγελίες και αναφορές από τους τοπικούς συλλόγους για να ενεργοποιηθούν.

Και επειδή η επικαιρότητα τρέχει , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Μόριας, μη αντέχοντας άλλο την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το χωριό της Μόριας και η ευρύτερη περιοχή από το μεταναστευτικό ζήτημα, πραγματοποιεί διαμαρτυρία – απεργία πείνας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου.
Τα προβλήματα και τα αιτήματα γνωστά, μετά από τόσες συναντήσεις και έγγραφα. Όχι όμως μόνο δε δόθηκαν στοιχειώδεις λύσεις ,αλλά αυτά επιδεινώθηκαν.

Τί περιμένει λοιπόν η Πολιτεία για να δράσει;

Γιατί τόση απάθεια, αδιαφορία,κυνισμό και ψευτιά προς την τοπική κοινωνία;