Και η κοροϊδία συνεχίζεται… | Π. Σκουρλετης: «Δεν θα γίνει σπάσιμο του Δήμου Λέσβου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές» (BINTEO)

Στο κεντρικό δελτίο του kontra και στην Στέλλα Γκαντώνα παραχώρησε συνέντευξη χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.


Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο γεωγραφικό τοπίο των Δήμων

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία χωροταξική αλλαγή ή σπάσιμο κάποιου Δήμου στις επερχόμενες εκλογές καθώς όπως είπε δεν υπάρχει στην ατζέντα του νομοσχεδίου το σπάσιμο των Δήμων. Μάλιστα δήλωσε πως αυτό το «έχουμε ξεκαθαρίσει..» αν και αλλά έλεγε στο 14ο περιφερειακό συνέδριο.. 

Ο κος Σκουρλετης είχε δηλώσει στα πλαίσια του 14ου περιφερειακού συνεδρίου Βορείου Αιγαίου από την Μυτιλήνη ότι το φθινόπωρο του 2018 θα γίνει συζήτηση για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου.

Όπως είχε δηλώσει τότε "θα είναι μια δύσκολη συζήτηση καθώς θα πρέπει να χωριστούν μηχανήματα, χρέη, πόροι κτλ...." Ο κος Σκουρλετης τότε είχε αποκαλύψει κιόλας ότι οι δήμοι που θα σπάσουν θα είναι περίπου 10 και θα σπάσουν το Φθινόπωρο όταν γίνουν οι αναγκαστικές χωροταξικές αλλαγές.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από 01/07 συνεχίζει να…. δείχνει μια εμπάθεια προς την Λέσβο ενώ τα τοπικά στελέχη του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Παλλης σιωπούν.. .. στην υποβάθμιση του νησιού μας....



Αναλυτικά η συνέντευξη στο KONTRA
Δείτε τα λόγια του κου Σκουρλετη για το σπάσιμο των Δήμων στο 14:50



«Μιλάμε για μια ιστορική συμφωνία για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια. Η δυναμική της θα γίνει γνωστή όταν θα αρχίσει να υλοποιείται.

Έχει μεγάλη σημασία να υπογράφεται μια συμφωνία όταν έρχεται με όρους ειρήνης. Για τα επεισόδια μιλάμε για περιορισμένες αντιδράσεις.

Η χώρα βγαίνει κερδισμένη. Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε. Υπήρχε μια πραγματικότητα που δεν ξέραμε. Την έκρυβαν από τον ελληνικό λαό οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε μια επωφελή για τα εθνικά μας συμφέροντα λύση. Σιγά – σιγά θα τυγχάνει την αποδοχή και των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. Η συμφωνία μας κάνει υπερήφανους.

Ο κόσμος παρακολούθησε και έμαθε πράγματά. Η ΝΔ δεν επρόκειτο να συμφωνήσει για λόγους που έχουν να κάνουν με στενά κομματικά συμφέροντα. Όταν φτάνεις να κατηγορήσεις την κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί μια πολιτική που είχαν χαράξει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και της ΝΔ, τότε σπέρνεις τον διχασμό. Τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ άνοιξαν το δρόμο ώστε να αποθρασυνθεί η πραγματική ακροδεξιά, η Χρυσή Αυγή, και για αυτό αναλαμβάνει την ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ για τα ακροδεξιά φαινόμενα. Από την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά έχει μετατοπιστεί η Νέα Δημοκρατία προς την ακροδεξιά.

Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε από την αρχή τις θέσης της κυβέρνησής μας. Συμμετείχε στην κυβέρνηση ούτως ή άλλως. Θεωρώ ότι είναι λάθος οι απόψεις του πάνω σε αυτό το ζήτημα. Είναι επιζήμια. Αλλά δεν είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της παράταξης που αρνήθηκε να μας πει πια είναι η θέση της. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η ΝΔ θέλει τη σύνθετη ονομασία ή όχι. Οποιοσδήποτε υπουργός της κυβέρνηση υπηρετεί την επίσημη θέση της χώρας. Ο κ. Καμμένος αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του υπουργικού του αξιώματος θα ακολουθήσει τις γραμμές της κυβέρνησης. Όσο για την αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου, είναι ένα βαρίδι λιγότερο.



Η κα Γεννηματά βιώνει μια τεράστια αντίθεση. Βρέθηκε μόνη της και αυτό είναι ένα παράδοξο. Ο λόγος που το κάνει είναι η ύπαρξη μιας στείρας αντιπολίτευσης.

Είναι αστείο να προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το θέμα με το τι έχει κάνει τα 3 τελευταία χρόνια ο Τσίπρας, μιας και είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από τον προπερασμένο αιώνα».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Θεωρώ ότι δεν μας βοήθησε η παρουσία του ΔΝΤ στο θέμα του χρέους. Οι ακραίες απόψεις κάποιων Ευρωπαίων δεν μας βοήθησαν. Θα είναι θετικό το να φύγει. Το να επαναδιαπραγματευούμε τις μειώσεις των συντάξεων μας το θέτει η ίδια η ζωή. Οι ίδιοι οι συνταξιούχοι. Πρέπει όλα αυτά, μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος να τα επανεξετάσουμε, ελαφραίνοντας το πρόγραμμα φυσικά.

Οι μεταρρυθμίσεις όλες δεν είναι καλό πράγμα. Υπάρχουν κάποιες που είναι αναγκαίες. Υπήρξαν κάποιες που έγιναν από την κυβέρνησή μας και ήταν σε θετική κατεύθυνση. Ήταν θετική η προσπάθεια που έγινε για την ενοποίηση των ταμείων.

Με μία μόνο απόφαση δεν μπορεί να αλλάξει θετικά το χρέος προς το όφελος της χώρας. Θα έχουμε μια καλύτερη συμφωνία αλλά είναι κάτι το οποίο θεωρώ κατά καιρούς ότι θα πρέπει να το ξαναβλέπουμε και να το βελτιώνουμε.

Εμείς πετύχαμε τους δεσμευτικούς στόχους των υπερπλεονασμάτων να είναι πολύ λιγότερο από αυτά που δεσμεύονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Υπήρξε μια σκληρή συμφωνία, μια σκληρή διαπραγμάτευση».

Ο κύριος Σκουρλέτης σχολίασε και τη στάση του Ρουβίκωνα.

«Έχουμε ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης ευθυγραμμίζεται με τον κύριο Σαμαρά. Εμείς αντιμετωπίζουμε την κάθε πράξη. Πολιτικά η συγκεκριμένη στάση είναι καταδικαστέα αλλά κάθε πράγμα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε στις σωστές του διαστάσεις».

Πηγή kontranews.gr