Με συναρπαστικούς αγώνες στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου ολοκληρώθηκε το 5ο Molyvos Urban MTB (PICS, VID)


Χορηγός επικοινωνίας ήταν το LesvosPost.com


Η Λέσβος γιόρτασε χθες με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτη διοργανώνοντας τον Διεθνή Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας Molyvos Urban MTB.

Οι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία ν’ αγωνιστούν διασχίζοντας ένα εξαιρετικό τοπίο στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Νικητής και στους δύο αγώνες (προχθές και χθες) ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ΜΤΒ Marathon 2012 και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου  Περικλής Ηλίας.

Ο επί πολλά χρόνια Βαλκανιονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδας από το 2015 έως το 2017 και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο Δημήτρης Αντωνιάδης επέστρεψε στον Μόλυβο ένα χρόνο μετά την νικηφόρα συμμετοχή του στους αγώνες, κερδίζοντας την δεύτερη θέση. Μαζί του και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Βαρβάρα Φασόη κερδίζοντας την δεύτερη και τρίτη θέση αλλά και ο Πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων το 2017 Ηλίας Τσοτουρκτσίδης.

Στους δύο αγώνες συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι  Έλληνες αθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας, που έχουν προσφέρει στη χώρα μας σημαντικές διακρίσεις,  σύσσωμη η Εθνική Ομάδα της Τουρκίας άλλα και σπουδαίοι αθλητές από Ρωσία, όπως η Πρωταθλήτρια Ρωσίας το 2017 Εkaterina Anoshina, η οποία βγήκε πρώτη στις γυναίκες, από Ιταλία, Πολωνία, Σερβία και άλλες χώρες.

Φέτος, το 5ο Molyvos Urban MTB βρίσκεται κι επίσημα στο καλεντάρι της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) με δύο αγώνες, στους οποίους οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν βαθμούς για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης, δήλωσε: «Mία αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια εξελίσσεται σε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που ξεπερνά πλέον την Λέσβο και μας τοποθετεί αθλητικά ακόμη και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις και πολιτιστικά φεστιβάλ που διοργανώνει ή υποστηρίζει το δίκτυό μας.

Αυτό που μετέφεραν όλοι που συμμετείχαν (κομισάριος από το Ισραήλ, Αγωνόδικοι, Αθλητές και Αθλήτριες μεταξύ των οποίων και παγκόσμιοι πρωταθλητές εκτός τα εύσημα της διοργάνωσης είναι η φιλοξενία και το χαμόγελο όλων και η καταπληκτική ομάδα των εθελοντών η οποία τους άφησε έκπληκτους.

Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως τοπική κοινωνία όταν στηρίζουμε και περνάμε τέτοια μηνύματα στους επισκέπτες μας, όταν όλοι μαζί δουλεύουμε συλλογικά για την ανάπτυξη της περιοχή μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλο το Δ. Συμβούλιο στην Εύη και την Χρύσα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της διοργάνωσης, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες και όλους εσάς τους εθελοντές για την συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργανωτής του αγώνα επιφύλασσε στους αθλητές για το τέλος beach party  με πολύ μουσική και χορό.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ