Έναρξη Ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πέτρας Λέσβου – Küçükkuyu επαρχίας Canakkale Τουρκίας- Τα δρομολόγια

Την Δευτέρα 28/05/18 κατέφθασε στο λιμάνι της Πέτρας, το καράβι KOÇAL KARDEŞLER της ακτοπλοϊκής εταιρίας DENTUR, από το Küçükkuyu της επαρχίας Canakkale.


Την προηγούμενη μέρα στο Küçükkuyu έγινε μια μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια του τελωνείου και την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής με την Πέτρα Λέσβου.

Πλήθος κόσμου γιόρτασε μαζί με τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.
Από την Λέσβο παρευρεθήκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πέτρας κ. Κελαϊδίτης Αντώνης, μέλη του Φορέα τουρισμού Μήθυμνας και εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού γραφείου Lesvorama.

Κεντρικός πράκτορας της εταιρείας DENTUR και των πλοίων της θα είναι το ταξιδιωτικό μας γραφείοLesvorama με έδρα τον Μόλυβο.

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 01/06 το πρωί από το Küçükkuyuπρος την Πέτρα.

Θα χαρούμε να παραβρεθείτε την Παρασκευή 01/06 και ώρα 10:30 σε μια μικρή γιορτή καλωσορίσματος έξω από τον τελωνειακό χώρο στο λιμάνι Πέτρας, κατά την άφιξη των πρώτων επιβατών.

Παρακάτω θα βρείτε τα προσωρινά δρομολόγια  αυτής της εβδομάδας της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Küçükkuyu - Πέτρα και της επιστροφής τους  για το επιβατικό πλοίο KOCAL KARDESLER.

Ημ. Αφίξεως
01/06/18
από
KUCUKKUYU
Ώρα Αφιξ.
10:30
Ημ. Αναχώρησης
01/06/18
προς
KUCUKKUYU
Ωρα Αναχ.
18:00
Ημ. Αφίξεως
02/06/18
από
KUCUKKUYU
Ώρα Αφιξ.
10:30
Ημ. Αναχώρησης
02/06/18
προς
KUCUKKUYU
Ωρα Αναχ.
18:00
Ημ. Αφίξεως
03/06/18
από
KUCUKKUYU
Ώρα Αφιξ.
10:30
Ημ. Αναχώρησης
03/06/18
προς
KUCUKKUYU
Ωρα Αναχ.
18:00

Αναλυτικό πρόγραμμα για την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο προγραμματισμός των δρομολογίων μετά την άφιξη και του δεύτερου πλοίου θα είναι:

•        Τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) θα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια και από τα 2 λιμάνια.

•        Κατά τους χειμερινούς μήνες, αν υπάρχει η δυνατότητα, θα συνεχίσουν να υφίστανται δρομολόγια με μικρότερη συχνότητα, περίπου 3-4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια ακτοπλοϊκή σύνδεση, την οποία οι κάτοικοι και η περιοχή της Βόρειας Λέσβου περίμενε αρκετά χρόνια και τώρα υλοποιείται.

Η περιοχή του Küçükkuyu αποτελεί μια περιοχή με πολύ εύκολη πρόσβαση από τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης και της γύρω περιοχής.

Έτσι ένα εύρος περίπου 20 εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορεί να επισκεφτεί εύκολα το νησί μας.

Επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας, η Άσσος και η πόλη Canakkale, που αξίζει να επισκεφτούμε οι κάτοικοι της Λέσβου καθώς και οι Ευρωπαίοι επισκέπτες μας.