Κινητικότητα στο Στρατόπεδο Κομιλη της Πέτρας Λέσβου– “Φήμες” για νέο κέντρο μεταναστών;

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ανενεργό Στρατόπεδο Τ/αρχου Χ. Κομιλη στη Πέτρα της Λέσβου, μιας και ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. 

Η κινητικότητα αυτή, που δεν έχει συνδυαστεί προς το παρόν με κάποια επίσημη ανακοίνωση γύρω από τη στρατιωτική μονάδα, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής ενώ άρχισαν να διαρρέουν φήμες που θέλουν τον χώρο να μετατρέπεται σε νέο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 

Πρόκειται για κάτι που έχει ακουστεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να γίνει πράξη. 
Μάλιστα για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος Καλλονής ανέβασε και σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα το επιτρέψουμε κάτι τέτοιο:

Έντονη η φημολογία για δημιουργία νέας δομής στο παλαιό στρατόπεδο της Πέτρας. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο εχεφρων νους να πρότεινε κάτι τέτοιο, σε ένα σημείο που βρίσκεται στα όρια του παραδοσιακού οικισμού της Πέτρας, πολύ κοντά σε τουριστικές μονάδες, σχολεία κλπ και κυρίως στο Βόρειο τμήμα του νησιού που προσπαθεί να αποκαταστήσει με αργά βήματα το πλήγμα που έχει υποστεί. Πράγματι υπήρξε μια κινητικότητα από το ΥΕΘΑ που μπορεί όμως να οφείλεται σε άλλους λόγους. Άμεση και η διάψευση από το αρμόδιο υπουργείο μεταναστευτικης πολιτικής. Είναι προφανές ότι αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα μας βρει-την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων όπως πιστεύω-απέναντι. Ψυχραιμία συνεπώς και - όπως λένε και οι σεισμολογοι-παρακολουθουμε το φαινόμενο και δεν εφησυχάζουμε.