Επίσκεψη Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στη Γερμανία

Στην πόλη Demmin της Γερμανίας


Από την πόλη Demmin της Γερμανίας επέστρεψε η αποστολή 65 μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, που συνοδευόμενοι από 8 καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο “Goethe” στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής νέων μεταξύ των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Στην αποστολή συμμετείχε επίσης, ύστερα από πρόσκληση της Γερμανικής περιφέρειας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδης Καλάργαλης.

Κατά την επταήμερη επίσκεψη τους στη Γερμανία, οι Μυτιληνιοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με μαθητές του Γερμανικού σχολείου, συνεργασία που κορυφώθηκε με μία κοινή συναυλία στον καθεδρικό ναό της πόλης μπροστά σε ένα κοινό 400 ατόμων. Στη συναυλία, η οποία είχε τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες», συμμετείχαν τα μέλη της Κλασικής Ορχήστρας, του Συνόλου Μπουζουκιών και της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου που μαζί με τα μέλη της Χορωδίας του Γερμανικού Σχολείου δημιούργησαν ένα σύνολο 150 ατόμων. Το σύνολο αυτό παρουσίασε έργα των Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου και Μ. Θεοδωράκη, που όπως φάνηκε και από το θερμό χειροκρότημα ενθουσίασαν το γερμανικό κοινό.


Οι μαθητές των δύο σχολείων θα συναντηθούν ξανά το Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά με επίσκεψη του γερμανικού σχολείου στη Μυτιλήνη.