Ιδρύθηκε ο Σύλλογος των κατοίκων της περιοχής Κουλμπάρα –Κιόσκι | Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

χθες Τετάρτη 30 Μαΐου


Περισσότεροι από 50 κάτοικοι της περιοχής Κουλμπάρα -Κιόσκι συμμετείχαν χθες Τετάρτη 30 Μαΐου στην ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής, στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα.

Στη διάρκεια της, συζητήθηκε και υπογράφτηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Συλλόγου που φιλοδοξεί να είναι «ένα μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος στη ζωή, στον πολιτισμό και στην ιστορία». Γιατί όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «δε γίνεται ανεκτή η συνέχιση της σημερινής κατάστασης που υποτιμά την ποιότητα της ζωής μας».
           
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε και αμέσως μετά συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελείται από τους:

- Στρατή Μπαλάσκα Πρόεδρο
- π. Αντώνιο Αναστασέλλη Α Αντιπρόεδρο
- Στρατή Χαραλαμπίδη Β Αντιπρόεδρο (Πρόεδρος του συνοικιακού Συμβουλίου Κουλμπάρα Κιόσκι)
- Βαγγελιώ Παπαδομανωλάκη Γραμματέα
- Ηρακλή Κουντουρέλλη Ταμία
- Θράσο Αβραάμ Μέλος
- Βάσω Αλατζά Μέλος
- Χρύσανθο Μάντζαρη Μέλος
- Παναγιώτη Νεράντζη Μέλος

Άμεσα και όπως αποφασίστηκε θα προχωρήσει η καταστατική νομιμοποίηση του Συλλόγου. Ενώ μετά και την εκλογή του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου θα δημιουργηθούν Επιτροπές διαχείρισης θεμάτων της γειτονιάς.

Όπως τονίσθηκε στόχος του νέου Συλλόγου είναι να λειτουργεί ενεργοποιώντας το σύνολο των κατοίκων της περιοχής με τακτικές θεματικές συνελεύσεις όπου και θα λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.

Ας σημειωθεί ότι ως συνοικίες Κουλμπάρα και Κιόσκι, έχουν ορισθεί οι περιοχές που περικλείονται από τις οδούς Σκρά, Κομνηνάκη, Μητροπόλως, Ερμού, Περγάμου, Μικράς Ασίας και 8ης Νοεμβρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο νέο σύλλογο στο τηλέφωνο 6980767000

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
του νέου συλλόγου κατοίκων Κουλμπάρας – Κιόσκι

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα, κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της πόλης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Σύλλογο των κατοίκων της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι. Αρνούμενοι τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης που υποτιμά την ποιότητα της ζωής μας δηλώνουμε πως συγκροτούμε ένα μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος στη ζωή, στον πολιτισμό και στην ιστορία.
Ο Σύλλογος των κατοίκων Κουλμπάρας - Κιόσκι θέλουμε να λειτουργήσει σαν μια ενεργή συλλογικότητα όλων των πολιτών που ζουν στα όρια της ιστορικής γειτονιάς, της Κουλμπάρας και στο Κιόσκι. Να παρέμβουμε δημιουργικά στην καθημερινότητα να συμβάλουμε ώστε η Κουλμπάρα και το Κιόσκι να αναπτύξουν το χαρακτήρα της γειτονιάς, τμήματα μιας ανθρώπινης και σύγχρονης Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος μας θέλουμε να παρεμβαίνει:

- Για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής. Την επαναχρήση από την κοινωνία και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, χώρων για τα παιδιά και χώρων συγκέντρωσης των πολιτών.
- Για τη συμβολή στη δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων – διαδρομών μέσα στη γειτονιά μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά και τα άλλα πολιτιστικά στοιχεία της γειτονιάς 
- Για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα γνωρίσουν στη νέα γενιά της πόλης και όχι μόνο, την ομορφιά και την αξία της παλιάς πόλης (καθιέρωση γιορτών παλιάς πόλης)
-  Για την προστασία και την ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων
- Για τη δημιουργία συμμετοχικών δομών αλληλεγγύης (κοινωνικό καφενείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό εστιατόριο)
- Για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διεκδικούμε με τη δημοτική αρχή της πόλης και τους άλλους φορείς και τους πολίτες της Μυτιλήνης και της περιοχής

Τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και αυτοκινήτων περιφερειακά του ιστορικού κέντρου
Την καθιέρωση μιας νέας πολιτικής στάθμευσης, του δικαιώματος στάθμευσης μέσα στα όρια της γειτονιάς, μόνο αυτοκινήτων κι δικύκλων των μονίμων κατοίκων όπως γίνεται σε άλλες σύγχρονες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού
Τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων όπου θα επιτρέπεται η δίοδος μόνο αυτοκινήτων και δικύκλων που θα ανήκουν στους μόνιμους κατοίκους. Δ.Χ αυτοκινήτων και επαγγελματικών φορτηγών για τροφοδοσία σε συγκεκριμένες ώρες της μέρας
Τη δημιουργία δικτύου αστικής συγκοινωνίας και ποδηλατόδρομου μέσα στη γειτονιά μας
Τη δημιουργία συστήματος πυροσβεστικών κρουνών σε όλη την έκταση της Κουμιδιάς και της Κουλμπάρας. Την υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης. Την κατασκευή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συστήματος ύδρευσης - αποχέτευσης
Την ανακατασκευή κατεστραμμένων λιθόστρωτων δρόμων ή την ανακατασκευή τους όπου αυτοί έχουν σκεπαστεί με τσιμέντο
Τον επανασχεδιασμό υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων
Τον επανασχεδιασμό των χρήσεων γης

Η Κουλμπάρα και το Κιόσκι,

ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης ξανά