Στον Δήμαρχο Λέσβου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, συνοδευόμενος από Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, σε συνέχεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μυτιλήνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι, Κώστας Κατσαρός, Μιχάλης Ταμβακέλλης, καθώς και ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη  του κ. Αγγελόπουλου όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στον Δήμο Λέσβου και ιδιαίτερα ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν πιο έγκαιρης υλοποίησης τους.



Τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017, γενικότερα για τα εκτεταμένα επισκευαστικά έργα με σκοπό την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των σχολείων, καθώς για τον προγραμματισμό και την ένταξη σημαντικών έργων που αφορούν την εκπαίδευση στον τόπο μας. Επίσης, ο κ. Γαληνός τόνισε την ανάγκη γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δράσεων και κατασκευής σχολικών μονάδων που επιδιώκει ο Δήμος Λέσβου.

Μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση, ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για την αναλυτική ενημέρωσε και έκανε γνωστό στον Δήμαρχο ότι θα διατεθούν άμεσα 350.000 Ευρώ για επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων της Λέσβου. Είπε ακόμη ότι θα παρέμβει στην Κτιριακές Υποδομές για την ολοκλήρωση των μελετών του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος Λέσβου στο νησί μας, δεσμευόμενος παράλληλα για άμεση συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας, στην κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων που τέθηκαν.

Ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για την επίσκεψη και την συνεργασία και του πρόσφερε εκδόσεις που αφορούν την Λέσβο.