Η απόφαση του Δήμαρχου Λέσβου για την καθαίρεση Ρουση | Μ. Ρουσης: «Ο Δήμαρχος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»


Ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον Δήμαρχο για την διάρρηξη της συνοχής της παράταξης


Μετά την απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού να παύσει από τα καθήκοντα αντιδημάρχου Ερεσού τον Μιχάλη Ρούσση, θεωρώντας ότι τον παρέκαμψε στο θέμα του φράγματος, ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον Δήμαρχο για την διάρρηξη της συνοχής της παράταξης.

Η απόφαση παύσης καθηκόντων κοινοποιήθηκε χθες στον πρώην αντιδήμαρχο ο οποίος δηλώνει ότι θα είναι παρών στα προβλήματα της περιοχής, ως δημοτικός σύμβουλος Ερεσού.

Η ανακοίνωση Μ. Ρούσση

Διαβάζοντας την απόφαση του κ. Δημάρχου για την απομάκρυνση μου από τη θέση του Αντιδημάρχου ΔΕ. Ερεσού- Αντίσσης είναι φανερή η προσπάθεια που κάνει , για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν αναφέρει κάτι το συγκεκριμένο, φτάνει μάλιστα στο σημείο να με κατηγορεί ότι ακυρώνω το έργο της Δημοτικής Αρχής….Αυτό είναι λυπηρό και αξιοπερίεργο μια και χρειάστηκαν τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια , για να το καταλάβει, έχοντας μάλιστα ιδία αντίληψη μέχρι πρότινος για την προσπάθεια μου στο να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των χωριών.

Είναι γνωστό ότι οι Γεωγραφικοί Αντιδήμαρχοι ούτε πάγια προκαταβολή έχουν, ούτε χρήματα διαχειρίζονται, ούτε υπηρεσίες έχουν ,ούτε καν προσωπικό. Οπότε είναι επιεικώς άστοχο να λέει ότι καθυστερώ ή υποβαθμίζω το έργο του Δήμου. Ίσως εδώ το λάθος μου να ήταν που δε ξεφορτωνόμουν τα προβλήματα στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο….που δε χάιδευα τα αυτιά των προέδρων ή που δε συμφωνούσα με τα ρουσφέτια του κ. Γαληνού στον οποιοδήποτε πρόεδρο εις βάρος των υπολοίπων.

Δυστυχώς ο κ. Γαληνός έχει κοντή μνήμη, ξέχασε τον αγώνα που έδωσα, για να βγάλω τον ίδιο και τη Δημοτική παράταξη ασπροπτόσωπη την ώρα του χαμού. Είτε ήταν αυτό προσφυγικό, είτε ήταν χιόνια, πλημμύρες, σεισμός, πυρκαγιές. Ο Ρούσσης ήταν πάντα παρόν για να βοηθήσει.

Πάντα μιλούσα στα ίσια στο κ. Δήμαρχο, δε ξέρω να στρογγυλεύω και να ωραιοποιώ πράματα και καταστάσεις και μπινελικώνω επίσης αρκετά, βλέπετε είμαι Πειραιώτης….Ίσως και αυτό να είναι λάθος μου που δε ξέρω να κρύβω αυτό που σκέφτομαι πίσω από προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, γι αυτό δε μπορώ να πιστέψω αυτό το “θεατράκι” που σκηνοθέτησε ο κ. Δήμαρχος και οι μυστικοσύμβουλοι του. Ο πραγματικός λόγος της απομάκρυνσης μου είναι άλλος. Είναι γιατί δε στήριξα την απόφαση που είχε πάρει ο κ. Γαληνός μαζί με τους συμβούλους της Μυτιλήνης, για να διώξει το κ. Βέρρο από την Αντιδημαρχία Καλλονής, όταν κατέθεσε μήνυση για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς από μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα του δήλωσα τότε πως αν γνώριζα την πρόθεση του Βέρρου νωρίτερα, θα υπέγραφα τη μήνυση μαζί του και πως αν τον έδιωχνε για αυτό το λόγο θα δήλωνα παραίτηση και θα έφευγα μαζί του.

Αυτός είναι ο λόγος, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να πείσει τους γύρω του μια και δεν είναι σε θέση να πείσει κανέναν άλλο. Δε μετανιώνω που στήριξα Γαληνό γιατί ήθελα να ασχοληθώ με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς όμως κάπου έμπλεξε τη Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Εξωτερική Πολιτική , που δεν είναι αρμοδιότητά του και κάπου εκεί χάθηκε η συνοχή της παράταξης.

Κλείνοντας θα βεβαιώσω τα χωριά που είχα στην ευθύνη μου,  πως θα συνεχίσω και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου να διεκδικώ και να αγωνίζομαι για τον τόπο μου με τον ίδιο τρόπο που αγωνίστηκα μέχρι τώρα.

ΡΟΥΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕ ΕΡΕΣΟΥ- ΑΝΤΙΣΣΗΣ

Η απόφαση του Δημάρχου Λέσβου:

Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ