Φράουλες με κρέμα γιαουρτιού και λευκής σοκολάτας

Μπορείτε να φτιάξετε κρέμα μπαλσάμικου σιγοβράζοντας 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο με 1 κ.γ. μέλι μέχρι ο όγκος του υγρού να μειωθεί στο 1/4


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

70 γρ. ζάχαρη

70 ml νερό

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4

10 ml σιρόπι γλυκόζης

30 γρ. ζάχαρη

10 ml χυμό λεμονιού

20 ml κρέμα μπαλσάμικου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

100 γρ. λευκή σοκολάτα

260 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

3 σταγόνες άρωμα μαστίχας

2 γρ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου

160 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

EKTEΛΕΣΗ

Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.

Φράουλες: Σε ένα μπολ βάζουμε τα 400 γρ. φράουλες και τις διατηρούμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες, μαζί με το σιρόπι που φτιάξαμε, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα μπαλσάμικου και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις περιχύνουμε με το μείγμα. Τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού τις σερβίρουμε.

Κρέμα γιαουρτιού: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το λάιμ και τη σαντιγί σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. 


Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα. Σερβίρουμε τις μαριναρισμένες φράουλες με την κρέμα.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.