Η Άκτωρ υποκαθιστά την Τοξότης του Καλογρίτσα για το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 39,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως αρχικός συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης είχε οριστεί ο Σεπτέμβριος του 2015.

Την κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ-Τοξότης-Ελληνική Υδροκατασκευή που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2012 την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου, υποκαθιστά η Άκτωρ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, είναι προς το συμφέρον του έργου να υποκατασταθούν τα δύο από τα τρία μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας από την εταιρεία "Άκτωρ ΑΤΕ", καθόσον η ανάδοχος κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ-Τοξότης-Ελληνική Υδροκατασκευή κατά δήλωσή της αδυνατεί να περατώσει το έργο, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, έχει προβλήματα χρηματοδοτήσεων ορισμένων έργων από τους φορείς, τα capital controls, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εταιρείες "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε" και "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε." μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας έχουν διάφορα θέματα λόγω των ανωτέρω και καθεμία εξ αυτών επιθυμεί να συγκεντρωθεί σε ορισμένα εκ των έργων που έχει αναλάβει προκειμένου να τα ολοκληρώσουν επιτυχώς.



Το έργο είναι προϋπολογισμού 39,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως αρχικός συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης είχε οριστεί ο Σεπτέμβριος του 2015.

Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ αναμένεται να υποκαταστήσει τις εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα και σε άλλα έργα, όπως η τηλεθέρμανση Φλώρινας και το αποχετευτικό δίκτυο στο Διόνυσο.

Πηγή zougla.gr