"Σάλος" σε δημοτικό σχολειό της Λέσβου




Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση δασκάλας δημοτικού σχολείου για την ετήσια σχολική εορτή σε χωριό της Μυτιλήνης.


Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν η δασκάλα αποφάσισε η σχολική ετήσια εορτή για το κλείσιμο της χρονιάς να είναι ιδιαίτερη.





Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας η δασκάλα αποφάσισε στην θεατρική παράσταση κάποια από τα αγόρια να υποδυθούν κοριτσίστικους ρόλους και κάποια από τα κορίτσια αγορίστικους. 
.

Πάντως ένα αγοράκι αντέδρασε αλλά η δασκάλα ανένδοτη του απάντησε πως αν δεν λάβει μέρος στην θεατρική παράσταση δεν θα εκφωνήσει ούτε ποίημα.


UPDATE-Νέα ενημέρωση:

Πρώτον να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα μετά την δημοσίευση του παρόντος άρθρου ότι εμείς ουδέποτε αναφέραμε για ποιο σχολειό πρόκειται, ούτε ποια είναι η δασκάλα ούτε ποια είναι η/ο Δ/ντρια/ ης του σχολείου.

Μετά από τελευταίες πληροφορίες που συλλέξαμε όντως στο σχολειό θα γίνει μια παράσταση που όπως μάθαμε θα είναι ο Πλούτος, του Αριστοφάνη.

Σε αυτήν την παράσταση παίζουν γυναίκες και άνδρες, στην δική μας περίπτωση αγόρια και κορίτσια.

Το lesvospost προσπάθησε πριν δημοσιεύσει τις καταγγελίες να επικοινωνήσει με το σχολειό αλλά κανένας δεν ήθελε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθώς έλλειπαν και ο/η δ/ντρια / ης αλλά και η υπεύθυνη δασκάλα. Οι παραπάνω πληροφορίες μας είναι από πλήθος καταγγελιών που έκαναν στο lesvospost.com γονείς μαθητών του σχολείου, καθώς η δασκάλα δεν έδωσε να καταλάβουν τα παιδιά το νόημα της παράστασης, όπως και γιατί η δασκάλα πρότεινε σε 1-2 αγόρια να υποδυθούν ρόλους γυναικείους για τις ανάγκες της παράστασης..

Θα θέλαμε πάντως και δημόσια να ζητήσουμε συγγνώμη για τον θόρυβο που προκαλέσαμε είτε στο σχολείο, είτε στην δασκάλα είτε στην/ ον Δ/ντρια/ η