Η σπάνια εμπειρία που έζησαν οι μαθητές του Μεικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.Μ.Ε.Α. “Η Κυψέλη”

Γέφυρες Μουσικής με παιδιά ΑΜΕΑ  της Λέσβου


Μια σπάνια εμπειρία έζησαν οι μαθητές στον φιλόξενο χώρο του Μεικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.Μ.Ε.Α. “Η Κυψέλη” συμμετέχοντας στο διαδραστικό εργαστήριο Απολλώνειας τέχνης που διοργάνωσαν ΟΙ  ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ με την υπεύθυνη της οργανωσης,  Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ  μαζι με τον   γνωστό τραγουδιστή  και ερμηνευτή της λύρας του Απόλλωνα, Θανάση Kλέωπα.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά  και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιώδη χειροκροτήματα.Τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή και να γνωρίσουν από κοντά σπάνια μουσικά όργανα, ανακατασκευέςαρχαίων ελληνικών λυρών της Οργανοποιίας Αναστάσιος κληρονομιά του αρχαίου ελληνικού μας πολιτισμού, καθώς και πρωτόγνωρα ακούσματα.Φιλοξενούμενοι στο χώρο της Κυψέλης ήταν επίσης ομάδα μαθητών του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Παραδοσιακή μουσική της Καταλωνίας στο Ειδικό Σχολείο

Τριμελής αντιπροσωπεία της περίφημης “Jove orchestra de Cassa” από την περιοχή της Χιρόνα της Καταλωνίας αποτελούμενη από τις εθελόντριες Carmina Rabassedas, LauraMato, Alejandra Rabassedas μαζί με την Άνχελα  Αρμπελάεθ, τραγούδησαν με τα παιδιά, έπαιξαν βιολί και κρουστά όργανα και όλοι μαζί χόρεψαν συμμετέχοντας ενεργά σε ένα ευχάριστο διαδραστικό πρόγραμμα.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο νησί μας σε εθελοντική συνέργεια με τις «Γέφυρες Τέχνης» στα πλαίσια του προγράμματος «Συναντήσεις με τον Ορφέα», που περιλάμβανε  καιβιωματικά εργαστήρια με τα ελληνόπουλα Ρομά.

Οι «Συναντήσεις με τον Ορφέα» είναι ένα πρόγραμμα  της  «Γέφυρες Τέχνης» για την δημιουργική εκμάθηση, την ενδυνάμωση, την προσβασιμότητα, τον Διαπολιτισμικό-Διαθρησκειακό Διάλογο και την κοινωνική ένταξη, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές