Γυναίκα Αντισυνταγματάρχης (ΥΝ) από το Πλωμάρι Λέσβου ορκίστηκε Καθηγήτρια στο ΑΤΕΙ Λάρισας

Μεγάλη τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα από τα μέχρι σήμερα στελέχη της αναλαμβάνει τη θέση της Αν. Καθηγήτριας ...


Του Ηλία Προύφα

Μεγάλη τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα από τα μέχρι σήμερα στελέχη της αναλαμβάνει τη θέση της Αν. Καθηγήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Λάρισας.

Σε μια λιτή τελετή με την παρουσία του Πρύτανη του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτη, της Προέδρου του τμήματος Νοσηλευτικής Ευαγγελίας Κοτρώτσιου, της Διευθύνουσας του 404 ΓΣΝ Συνταγματάρχη Μαρίας Νταλιάνη, Καθηγητών, συγγενών και συναδέλφων της, η Αντισυνταγματάρχης Μαρία Μαλλιαρού ορκίστηκε Αν. Καθηγήτρια, με γνωστικό αντικείμενο, Νοσηλευτική με έμφαση στη φροντίδα επαγγελματικών ατυχημάτων του τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.



Με καταγωγή από το Πλωμάρι Μυτιλήνης, η Μαλλιαρού Μαρία είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής το 1996 και το αντικείμενο των μεταπτυχιακών σπουδών της ήταν στην Πληροφορική Υγείας καθώς και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας της έχει ασχοληθεί τόσο με την Κλινική Νοσηλευτική όσο και με την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία αλλά και τη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει ειδικευθεί στη Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας.

Διδάσκει στο ΜΠΣ Ψυχικής Υγείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο ΜΠΣ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο ΜΠΣ Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το μέχρι πρότινος στέλεχος του Στρατού Ξηράς, έχει τιμήσει αρκετές φορές τις Ένοπλες Δυνάμεις, με βραβεύσεις και διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Παρά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων η Μαρία Μαλλιαρού, θα διατηρήσει την επαφή της σε επιστημονικό επίπεδο με τις ΕΔ και κυρίως με το 404 ΓΣΝ και τη Διεύθυνση Υγειονομικού. Εξάλλου ο σύζυγός της Υπολοχαγός Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς Θεόδωρος Μπλάντας, έως ότου τον κερδίσει επαγγελματικά το Master Chef, που και που θα της το θυμίζει.



Δείτε φωτό και βίντεο του kranosgr: